Nederland, Amsterdam22 november 2022, door Romy Weevers

Chez Nina: Vega neo-bistro restaurant vlakbij het Westerpark

Nederland, Amsterdam, 22 november 2022, door Romy Weevers

Chez Nina: Vega neo-bistro restaurant vlakbij het Westerpark

Chez Nina, wat ben je knap. En zalig en gezellig én (jawel, jawel) helemaal 100% vega! Dit restaurant is dé (nieuwe) aanwinst op het Van Limburg Stirumplein, op koprol afstand van het Westerpark. Bij deze neo-bistro (lees: innovatief, scherp geprijsd en casual) proef je, door middel van shared dining (en lunch), al het lekkers van Zweedse chef Nina Olsson. Denk aan: Veggie stew met pompoen en Cauli-fritters met dip (yes!). Vega (en vegan) shared dining dus, in een prachtig interieur met unieke cocktails, goede (natuur)wijnen (allemaal vegan!) en zoete lekkernijen. Ben je al om?

 

Chez Nina

Chez Nina

Chez Nina

Chez Nina is opgezet door Zweedse chef én kookboek auteur Nina Olsson. Ze woont al jaren in Amsterdam en heeft een blog ‘Nourish Atelier’ waarop ze al haar vega én vegan kookkunsten deelt. U snapt dus, het werd wel eens tijd voor haar eigen restaurant (en daar zijn we het absoluut mee eens). Het menu van Chez Nina is gebaseerd op plant based ingrediënten en verandert (net als de ingrediënten) met het seizoen. We kunnen in elk geval stellen dat het wintermenu onwijs in de smaak valt. De gerechtjes zijn perfect om te delen. Voor 42 euro per persoon eet je al een tasting menu van vijf gangen. Is heerlijk, want zo staat het allerbeste op tafel zonder te veel keuzestress.

Eten

Eten

Het beste op tafel, wat is dat dan? Komt ‘ie! Laten we beginnen bij de drankjes. De cocktailkaart is zorgvuldig samengesteld (het doel is ze allemaal een keer te proeven). Drink om te beginnen de Nina Spritz, een cocktail met amaretto en cava. De eerste gerechtjes verschenen op tafel, waaronder de Cauli-fritters met dip (deze zijn goddelijk!). Ook werd er op aanraden van de fijne manager een fles Chardonnay geopend. En dit is hoe Chardonnay hoort te zijn: tonen van hout en met duidelijke vanilletonen. Onze lievelingsgerechten van de avond? Het dessert: Brioche Berries (de naam geeft het al weg). En de Wafu Pizzetta, een soort romige mini-pizza met nori-flakes. Een echte lievelings kiezen is moeilijk met zoveel goeds op de kaart.

We raden je aan om gewoon eens (of twee keer, of drie keer) langs te gaan en te proeven. Of je nu een cocktail bestelt met een klein hapje erbij of all out voor het tasting menu gaat.

 

Wanneer? Je kunt terecht bij Chez Nina van donderdag tot en met zondag tussen 12.00 en 00.00. En… vanaf 23 november óók op de woensdagavond (lees: breekt zo lekker de week). Zien wij je daar!