Nederland, Den Haag12 oktober 2019, door Barts Boekje

Leuk uitje voor het gezin: Cirque du Soleil in Den Haag

Nederland, Den Haag, 12 oktober 2019, door Barts Boekje

Leuk uitje voor het gezin: Cirque du Soleil in Den Haag

Het wordt steeds wat kouder (vooral natter) en dat vinden we in sommige gevallen heus niet erg. Want je mag ongegeneerd wat vaker op hokken, zoals bij de open haard zitten en, misschien nog wel belangrijker, af en toe een activiteit ergens binnen plannen voor, eventueel, het hele gezin. Wij hebben een goeie tip voor je. Vanaf 14 oktober 2019 kun je namelijk de nieuwe show, TOTEM, van Cirque du Soleil in Den Haag zien.

Een veredeld circus

Een veredeld circus

Voor iedereen die Cirque du Soleil niet kent: Cirque du Soleil is een rondtrekkend circus. En dan niet van dorp naar dorp, maar ze pakken even de hele wereld. Doen ze gewoon. Het is een veredeld circus kun je wel zeggen, een gemiddelde clown of acrobaat is er niks bij. De show is heel indringend, spannend en heeft iets magisch. Alles is over de top en zo ook de trucs die ze doen. Cirque du Soleil is er al sinds 1980 en heeft eigenlijk altijd een groot publiek getrokken. Ze zijn zo groot dat ze ongeveer 15 shows tegelijkertijd hebben lopen. Van geliefd San Fran tot de mooie stad achter de duinen, Den Haag (en als je er toch bent: Barts Best of Den Haag)

Evolutie van de mens

Evolutie van de mens

Het is echt niet erg dat we soms van tevoren wat dingen kunnen bekijken, zo ook Cirque du Soleil. Nou waren we hier een aantal jaar geleden ook een keer en was het: mwa. Zo eerlijke zijn we. Maar, dat hield ons niet tegen om de nieuwe show TOTEM te bekijken. En hierbij was werkelijk geen enkel moment mwa. Wat een verschil. Het leek of de show een boost had gekregen. de pakjes waren nog mooier, het was allemaal nog sneller en spectaculairder. En wel, het kwam vast ook door het thema van deze keer; de evolutie van de mens. Het decor was alsof je midden in de natuur zat. En met de  afwisseling van acrobatiek en humor zat het ook goed. Als je als niet-kind kan lachen om een clown, doe je het goed, denken we dan (dat kan ook iets over ons zeggen). Enfin, van het begin tot het einde zit je op het puntje van je stoel. Trapezes zo hoog dat het duizelt, dames in fantastische pakjes die zichzelf even dubbelvouwen alsof het niks is en dan prachtige live muziek met zang. We are hooked. Gaat dat zien! De show Totem is vanaf dinsdag 15 oktober t/m 8 december in Den Haag, op het Malieveld.
cirquedusoleil.com