20 januari 2021, door Michel + Renske

City winery: Chateau Amsterdam

20 januari 2021, door Michel + Renske

City winery: Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is hot & happening! Chateau? Dus wijn? In Amsterdam. JA! Klopt als een bus. Waar de kleine wijnclub in 2017 als duo (vader en zoon) begon, is het team van city winery Chateau Amsterdam inmiddels enorm uitgebreid. Dat is niet zo gek: Chateau Amsterdam is een uniek stukje ondernemerschap in onze hoofdstad. Zo maken ze  hier te gekke wijnen in jawel, Amsterdam. Van druivensoorten vanuit heel Europa. Oui!

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam

Nee hoor, je moet bij Chateau Amsterdam niet denken aan een klein wijnbedrijf dat slechts een flesje of drie produceert. Nee nee. Het chateau is een mooi groot label met meer dan 20 soorten wijn in fles, in vat of uit de tank. Chateau Amsterdam valt onder de noemer City Winery. Een relatief onbekend begrip in ons eigen kikkerlandje maar in Amerika is het een hit. In Nederland is Chateau Amsterdam de eerste. We like!
Of de winery te bezoeken is? Well of course! Je kunt er je glas vullen, uitgebreid proeven en kopen voor thuis. Je hoeft dus niet ver om naar een winery te kunnen! Nog leuker nieuws: er is een same day delivery service, dus mocht je vast zitten thuis dan laat je Chateau Amsterdam naar jou toe komen om je alsnog van die lekkere wijn te voorzien.
"

Wanneer je Chateau Amsterdam gepakt en gezakt met goede wijnen kunt verlaten? Van dinsdag tot vrijdag zijn ze geopend en wel van 12:00 tot 18:00 uur.

"

Nog leuker (ja dat kan dus!); Chateau komt met een tasting. Wat je krijgt? Grote flessen met een uitlegkaart erbij. 6 in een doosje en proeven maar, met uitleg dus! Wij zeggen:doen!