Nederland, Amsterdam22 augustus 2023, door Yfke Voorbij

Verrassend op citytrip in Amsterdam op de fiets

Nederland, Amsterdam, 22 augustus 2023, door Yfke Voorbij

Verrassend op citytrip in Amsterdam op de fiets

Fietsen maar! En waar kan dit nou beter dan in onze eigen geliefde hoofdstad Amsterdam? Niks leukers dan een citytrip: eten, drinken en slapen on repeat. We houden ervan. In eigen land of verder weg, overal is wel iets te beleven. En nog leuker is het als je zo'n trip kunt winnen. Surprise surprise... Trips waarbij je wordt ondergedompeld in de fusie van reizen, want niks is leuker dan nieuwe geuren, smaken en plekken te ontdekken, toch? Hoe zo'n verrassende Amsterdam citytrip er dan uit kan zien? Komt 'ie.

 

* de indeling van de prijs kan er misschien iets anders uitzien, maar slapen in het College Hotel + eten en een te gekke activiteit win je sowieso *

 

The College Hotel | Museumkwartier

The College Hotel | Museumkwartier

Dat Amsterdam tal aan knappe hotels heeft, mag wel duidelijk zijn. De keuze is dan ook reuze. Voor deze citytrip starten we dit keer bij het fijne en bekende hotel The College Hotel Amsterdam. Mooie kamers, aardige mensen en een top locatie. Je snapt, hier slaap je meer dan prima. Bij een fijn hotel is het soms lastig om toch de hort op te gaan, maar deze fietstrip heeft ontzettend veel leuks te bieden, dus kom dat bed toch maar uit. Het hotel ligt in het gezellige Museumkwartier, dus je fietst vrijwel overal zo naartoe. Op nog geen tien minuten fietsen vind je Patisserie Linnick, waar je ontzettend goede macarons haalt én in de meest originele smaken. Chocolade Tonka is favoriet. Koffie to go bij de Vondeltuin in het zuidelijke puntje van het Vondelpark en je hebt een speedy picknick te pakken. Even wat cafeïne en suiker op doen voor de volgende stop: de Molen van Sloten. 

Molen van Sloten

Molen van Sloten

Want een beetje cultuur snuiven op een citytrip mag natuurlijk niet ontbreken. Binnen 25 minuutjes fiets je zo door het Vondelpark naar de Molen van Sloten. Even uitwaaien en onderweg kom je genoeg leuks tegen. Bar Bonnie op de hoek van de Amstelveense weg bijvoorbeeld, voor (nog) een extra koffiestop. Mocht je fietsen naar de Molen van Sloten net te ver vinden (kunnen we begrijpen) dan is er altijd nog een taxi mogelijkheid.

Eenmaal aangekomen bij de Molen van Sloten ben je echt even uit de drukte. Hier kun je een rondleiding krijgen en leren over het reilen en zeilen van een van de weinige ‘werkende’ molens in Nederland. Er wordt van alles verteld over de molentechniek en de geschiedenis van Sloten en Oud Osdorp. Stukje lokale geschiedenis, zeker de moeite waard. Als je op de weg terug net een andere route pakt (die langs het Valeriusplein) schuif je bij zonnig weer aan op het terras van Bar Juliette voor een drankje en portie kaasstengels.

Molen van Sloten

 

Café Cliché

Café Cliché

Zoals we eerder al zeiden (en vaak ook doen): eat, sleep, repeat. Want citytrippen zonder eten is als Lee Towers zonder bril. Voor het avondeten sluiten we deze keer aan bij Café Cliché in Oost. Eeeeeeven geen opgepoetst gedoe, even geen gesteven tafelkleden, even geen ge-U, even geen regeltjes. Nee, bij Café Cliché is het tijd voor je en jij, een pikketanesie en klassiekers op je bord, Schutte-stijl (net even anders dus en vooral vreselijk lekker), te kiezen vanaf een in plastic gestoken menukaart met plaatjes. Liefde.

Meer leuke adressen in Amsterdam Oost

 

 

et Claire & Bar Lempicka

et Claire & Bar Lempicka

Na zo’n dag de hort op is het extra lekker slapen. Met een volle buik hup het bed in bij The College Hotel. En hoe verzadigd we ook zijn, we zitten al te denken waar we willen ontbijten. Rondom het College Hotel in het Museumkwartier zijn er genoeg tentjes te vinden. Twee minuutjes fietsen en je staat voor de deur bij et Claire aan de Beethovenstraat voor een iced matcha en vers gebakken croissant of een cruffin gevuld met pistache. Mocht je liever toch wat uitgebreider willen zitten, dan fietsen we door richting de Amstel voor een yoghurt bowl of croque-monsieur bij Lempicka, en met goed geluk zitten we bij lekker weer ook nog eens buiten.

Win win winnen

Win win winnen

Dit is slechts een greep uit alle fietsroutes die je op een citytrip in Amsterdam kunt doen natuurlijk, en een lekker dagje is het zeker. Kijk, als je fan bent van citytrips, dan is er goed nieuws: er kan wat gewonnen worden! Wat? Waar? Hoe? Het wat is een citytrip. Amsterdam, ja, maar ook steden als Rome, Barcelona, Istanbul en zelfs Mexico en Singapore doen mee. Hoe? Simpel: je kunt namelijk de hele zomer (tot september) bij aankoop van een Fuze Tea product een stedentrip winnen. Alleen de QR-code op de fles scannen en kijken op de website of je hebt gewonnen.

Winactie Fuze Tea (loopt tot eind september 2023)