Nederland, Amsterdam18 oktober 2022, door Maartje

De leukste adressen van Amsterdam Oost

Nederland, Amsterdam, 18 oktober 2022, door Maartje

De leukste adressen van Amsterdam Oost

Geen idee hoe het met jullie zit hoor, maar hier moeten we zo af en toe even goed zoeken tussen alle leuke adressen in ons toch al zo leuke Amsterdam. Een goed idee, vonden we zelf? Even een lijstje per windrichting! Dat zoekt wel zo gemakkelijk.

Dat deden we al voor Amsterdam Noord (wat best een waslijst werd), dat lees je hier. En doen het nu nog eens dunnetjes over voor Amsterdam Oost. Alstu.

4850

4850

Perfect koffie, perfecte cinnamon rolls, perfecte (natuur)wijnen, perfect service. Of we fan zijn van het kleine en rete-sympathieke 4850 in Amsterdam oost? Echt wel!

lees meer

Coffee Bru

Coffee Bru

Met koffie van Rumbaba (lokale koffiebrander uit Oost) en Monkey chief thee is dit en blijft een van de fijnste koffiezaakjes in Oost, met de lekkerste koffie en heerlijkste lekkernijen. Geen hip gedoe, maar kwaliteit in een ongecompliceerde sfeer. Met een top bediening, die stuk voor stuk gek zijn op het maken en serveren van goeie koffie. Aanrader!

Café Bru

Bar & Restaurant De Kop van Oost

Bar & Restaurant De Kop van Oost

Zonnetje op komst? Dan moet je hollen naar het terras van De Kop Van Oost. Al zit je er binnen ook helemaal lekker. Een populaire plek en we snappen meteen waarom. De Kop van Oost is gelegen aan de kop van het Zeeburgerpad (aha, vandaar de naam). En daar kijk je dus heerlijk weg over het water, Brouwerij het IJ en de molen.

Binnen zien het er heerlijk ruimtelijk uit (fijn, want ook veel zitplaatsen). voor het menu heb je de keuze uit a la carte of het Tasting Menu. Voor dat laatste zeggen we doen! De chef maakt dan de keuze met als resultaat een fris wisselend menu met producten uit het seizoen en zo veel mogelijk uit de buurt. Deze wordt geserveerd in een 3 of 4 gangen menu.

Bar & Restaurant De Kop van Oost

Favoriet is het ook wanneer er een aantal favorieten zich in één plein straat bevinden. Moet je maar eens naar de Czaar Peterstraat crossen. En dan eerst even dit lijstje lezen: ht leukste van de Czaar Peterstraat

The Lobby Fizeaustraat

The Lobby Fizeaustraat

Vrijwel iedere recensie over de derde telg van de Hotel-V-familie begint met ‘in de buurt van het Amstel Station’. Dat is niet gelogen maar eerlijk is eerlijk: verder is het behoorlijk ver weg van alles. Wie dat kleine obstakel overwonnen heeft, zit gebakken. Ten eerste is het hotel een plaatje. Heerlijke kamers, fatsoenlijke prijzen en personeel dat er zin in heeft of je lekker links laat liggen als jij er even geen zin in hebt. Daarnaast is the lobby – het restaurant met dezelfde naam als die aan de nes – een feest. lees meer

Merkelbach

Merkelbach

Huize Frankendael: diep in Amsterdam Oost en wie er langs rijdt denkt vast: neh, niet vandaag. Of: mooi om te trouwen. Gemiste kans! Gewoon doen, binnenlopen in dat fantastische pand – waarschijnlijk een van de mooiste van de stad – waar niet zo lang geleden nog een familie huisde en waar nu een jonge kok in de pannen van restaurant Merkelbach roert. Die jonge kok stelde een frisse seizoensgebonden kaart samen met originele gerechten (jubel o jubel) en dito wijnen (bijv. een cider van peer, geen wijn dus, wel donders lekker).

Lees meer

Bar Bukowski

Bar Bukowski

Altijd een prima plek voor de vrijdagmiddagborrel. Bier & nacho’s galore op de groene hoek die Bar Bukowski heet.

IJsje? Massimo!

Pak meteen onze waslijst met favo ijssalons door de hele stad en buiten de stad erbij. And thank us later.

Café Cliché

Café Cliché

Café Cliché, onderwerp van gesprek, is namelijk allerminst cliché. Eeeeeeven geen opgepoetst gedoe, even geen gesteven tafelkleden, even geen ge-U, even geen regeltjes. Nee, bij Café Cliché is het tijd voor je en jij, een pikketanesie en klassiekers op je bord, Schutte-stijl (net even anders dus en vooral vreselijk lekker), te kiezen vanaf een in plastic gestoken menukaart met plaatjes. Liefde.

Foer

Foer

Wanneer chefs die gewerkt hebben bij zaken als Amsterdamse favoriet Rijssel, uber-favoriet Chambre Séparée in Gent (maar echt! Gaan hoor), Firma Pekelhaaring en het Deense Restaurant Kadeau (twee sterren, wij schoven er aan nét voor ze 1 ster hadden en vonden het maar wat ingewikkeld destijds, dat compleet ter zijde natuurlijk en zegt waarschijnlijk vooral wat over onszelf), dat weet je: dit restaurant is top. Tel daar een coole, industriële locatie in Amsterdam Oost bij op en je maakt van nieuws, heet nieuws. Bij Restaurant Foer, gevestigd in een vrijstaand pand (ruimte! terras!) wordt een groot deel van het menu gefoerageerd, dus wat de natuur heeft, komt op je bord.

lees meer

Thúskomme

Thúskomme

In de Batjanstraat komen we graag voor de Friese jongens van Thúskomme. Of, ach, voor dat wat er uit hun handen komt: de lekkerste happen met ingrediënten van eigen bodem. Jules, Joost en Jurjen van Thúskomme maken al dat lekkers met Nederlandse producten en steringrediënten uit Friesland, zoals de biertjes van Grutte Pier, suikerbrood en verschillende kazen. En daar zijn ze – terecht – fier op. Lekker eten, relaxed zitten. Gaan.

Badhuis

Badhuis

Een new kid on the block. Vers van de pers, en helemaal fris en fruitig. Badhuis is sinds begin maart ready to rumble. Met de wens om de ideologie van het pand te behouden (je kunt het vast raden), is het Badhuis uitermate geschikt als ontmoetingsplek. Waar het ‘s ochtends begint met een kop koffie, zal naarmate de dag vordert het Badhuis opsplitsen in een restaurant en een bar. Voor de dansers en voor de smullers onder ons. Een plek, voor ieder wat wils. En als de zon schijnt? Dan is iedereen welkom op het grote terras op het Javaplein. Dat is even genieten.