Spanje, San Sebastián10 februari 2020, door Maartje

Classy & cool (how we like it): HOTEL VILLA SORO in San Sebastián, Spanje

Spanje, San Sebastián, 10 februari 2020, door Maartje

Classy & cool (how we like it): HOTEL VILLA SORO in San Sebastián, Spanje

Het zo zomaar kunnen dat je dit artikel al op deze site hebt gespot: het leukste van San Sebastian. En dan wil je, los van dat ene hotel, misschien weten waar wij zouden logeren in de smaakvolste (letterlijk) stad van Spanje? Nou, hier dus, bij Hotel Villa Soro, San Sebastián, Spanje. Waarom? Een hotel op loopafstand (vijftien minuten wel hoor) van het centrum van San Sebastián en idem van het strand van Zurriola (minder druk dan La Concha en met grotere golven dus geliefd bij de jongere meute en de surfers), in een historisch kasteel omringd door een beeldschone tuin: waar mogen we tekenen?

Hotel Villa Soro, San Sebastián, Spanje

Hotel Villa Soro, San Sebastián, Spanje

Het hotel is verdeeld over twee panden en toch zijn er maar 25 kamers – rust en ruimte is het credo. En oké, er is wat gebrek aan faciliteiten. Het hotel mist namelijk een eigen restaurant en staat niet op een megacentrale locatie: ja, het centrum is even lopen maar de wijk Gros is precies zo’n buurt waar de jonge, vooruitstrevende winkels en restaurants de deuren openen, ha! Dat beetje gemis wordt dubbel en dwars gecompenseerd door de elegante kamers van het hotel, de gezellige haardvuren overal en een onovertroffen ontspannen sfeer. Smullen vinden we het luxe landhuis, vanaf het krakende parket in de prachtige hal via het glas-in-loodpaneel in het plafond met het wapenschild van de familie die hier ooit woonde en een enorm, dramatisch bloemstuk aan de voet van de trap tot aan de ruime kamers.

De open haard in de sierlijke zitkamer brult om aandacht, maar dat doet de gezellige ouderwetse bar aan de andere kant ook. Dat dus, en dan bevindt het geweldige restaurant Arzak zich ook nog eens op een steenworp afstand, een aanrader voor wie op chic wil tafelen; het restaurant staat op nummer 31 van de Top Vijftig Beste Restaurants ter Wereld. Een beetje in dezelfde stijl is Hotel Maria Cristina ook een aanrader, al tippen we hier liever het One Shot Tabakalera House. Reden? Een betaalbare tegenhanger in de stad. Jong en modern is het er, en de kamers zijn zowel aantrekkelijk als voor- delig. Nog goedkoper? A room in the city is het leuk- ste hostel, met rooftop.