4 december 2019, door Maartje

Kimpton de Witt Amsterdam – het hele verhaal (Spoiler Alert: hondjes welkom + dikke korting)

4 december 2019, door Maartje

Kimpton de Witt Amsterdam – het hele verhaal (Spoiler Alert: hondjes welkom + dikke korting)

Tikten we pas nog een vakantieproof stuk voor even weg in eigen land, de top 6 boutique hotels in Nederland, vermelden we toen meteen dat we Amsterdam en Rotterdam bewust even oversloegen. Want over die twee steden naar ons hart, hebben we wel wel wat meer te vertellen.

Zoals het complete verhaal over het nog niet zo heel lang geleden geopende Hotel Kimpton de Witt Amsterdam, op letterlijk 3 x struikelen vanaf het Centraal Station. Het Complete Verhaal inderdaad, met hoofdletters, want hoewel we stukje bij beetje al wel íets van het Kimpton de Witt hotel bespraken hier op deze site, zetten we nog niet eerder echt alles op een rijtje. Vandaar.

Kimpton de Wit Amsterdam

Kimpton de Wit Amsterdam

Eerst het hotel zelf, waar je bij het inchecken on-Nederlands vriendelijk te woord te gestaan wordt. Buiten bij de ingang (lukt het met de koffers?), nog maar net binnen (welkom!), aan de receptie (1,2,3 en het inchecken is gefixt), tijdens een nieuwsgierig rondje door de enorme lobby (kan ik u helpen?) en op weg naar de kamer (overal een vriendelijke knik). Nog even over die lobby: daar staat dus iedere dag om 17 uur een glas wijn klaar. Voor iedereen. Iedereen. Echt waar.

Dan de kamers. Alle kamers zijn stuk voor stuk prachtige blauw-witte oases van rust waar – en dat vinden we knap – een proces goede mix is gevonden tussen hip(ster) en de klassieke chique waar we zo van houden. Goede muziekinstallatie, goudkleurige hebbedingetjes en een kinfolk tijdschrift (en meer in die categorie) versus een gigantisch bed, dikke dusters en ouderwets servies (ja, ook op de kamer, alles in knapperdeknap blauw-wit). Geblokte badkamer (die toch niet schizofreen wordt) versus luxe producten en grote handdoeken (ja, ook die voor je haar is groot genoeg voor heel je hoofd). Neonletters en een horizontale tuin (bij de ingang) versus MEGA goede service. U get the point.

Met een beetje geluk tref je een kamer in de hogere regionen van het hotel waar sommige kamers zelfs een balkon hebben en de meeste kamers een fantastisch uitzicht over de daken van Amsterdam. Zoals bij de meeste hotels bejubelen we na een nachtje slapen het liefst het ontbijt, en zo ook bij Kimpton de Witt. Al betreft het hier – verrassing – geen ontbijtbuffet maar een a la carte variant met het beste voor in de ochtend, van gezond en licht tot stapels pannenkoeken met spek en eieren any style. Wat ons opviel, in de ochtenduren nog meer dan de rest van de dag, was het personeel. Ten eerste is er op iedere gast ongeveer een personeelslid (maar misschien is dat omdat het hotel nog niet zolang open is) en die personeelsleden zijn van alle rangen, standen, maten, nationaliteiten en leeftijden. Dat klinkt misschien oneerbiedig maar dat valt dus wel op in een tijdperk waarin het er toch echt wel sterk op begin te lijken dat je jong en knap moet zijn om bij een hip horeca-adres te mogen werken. Kuddo’s dus voor Kimpton, vinden wij. O! En – halleluja – hondjes welkom! Heel erg welkom zelfs.

Restaurant Wyers

Restaurant Wyers

Aan het roer van hotelrestaurant Wyers staat chef Sammy, born and raised in Brooklyn New York, inclusief onverbloemd New Yorks accent. Aan z’n lippen hingen we. Schaamteloos. De sympathieke Sammy mag zijn keuken en kookkunsten graag aan tafel komen verkopen – doet ie goed. Wat ie ook goed doet, is je meteen vanaf het begin bij je smaakpapillen grijpen. Op tafel al snel, als een soort van amuse, Sammy’s interpretatie van zijn Amerikaanse en onze oer-Hollandse wereld: een bitterballen en chicken wings. Op een 2.0 manier: de bitterballen zijn gemaakt van ossenstraat en komen met een huisgemaakte ietwat zoete mosterd. Nom.

Al droom ik nu, een week later, nog steeds van Sam’s befaamde ‘chicken wings’ die hij door de jaren heen geperfectioneerd heeft: een te lekkere chicken wing zonder kluiven. Op een stokje. Eveneens met een zoetje maar ook lekker spicy. Heus, gaat dat proeven. Maar er is meer! Veel meer. En dat lees je hier: Restaurant Wyers.

Bar Super Lyan

Bar Super Lyan

Aan de rand van de lobby, tegen de straatkant aan (ook vanaf de straatkant binnen te geraken overigens), is het in de avonduren feest bij de kleurrijke cocktailbar Bar Super Lyan, een uber-coole bar waar je, het begint saai te worden, al even hartelijk ontvangen wordt. Tegenover die bar een van de lekkerste hangstekjes van het hotel, een groene patio met hangstoelen. Om je drankje vanuit de bar mee te nemen, mocht je nog even geen zin in alle (knusse) donkerte hebben. Lees meer: Super Lyan

Korting!

Ben je om? Snappen we! Boek dan vooral met de mega goede American Express. Dat zit zo: de club selecteerde een klein aantal hotels die ze aan The Hotel Collection toevoegden. Logeer je 2 nachten bij een van deze hotels, zoals Kimpton de Witt, dan krijg je maar liefst $100 hoteltegoed te gebruiken voor het hotel, bijvoorbeeld voor het diner, spa of andere faciliteiten die belast worden op de kamer! En dat is top, want de bar en het restaurant hier zijn precies waar je wezen wil. Win-win. Bovendien krijg je standaard een upgrade, mits beschikbaar natuurlijk. Even hier je kamer boeken en klaar ben je!

(Moet je dus wel even een American Express kaart hebben, maar die wil je sowieso want reizen = American Express. Hier shop je je creditcard. Wij hebben de Goldcard, die voorwaarden zijn top)

Hotel Kimpton de Witt, Nieuwezijds Voorburgwal 5