Colombia, Bogota3 maart 2022, door Michel + Renske

Colombia: Lunch & Dinner in de hoofdstad Bogotá

Colombia, Bogota, 3 maart 2022, door Michel + Renske

Colombia: Lunch & Dinner in de hoofdstad Bogotá

Een fijne bijkomstigheid als je met kids reist, is wanneer er een goede lunch-cultuur heerst in het land dat je bezoekt. Laat dat in Colombia absoluut het geval zijn. Niemand die je raar aankijkt als je voor de lunch paar uur gaat tafelen (en dan lekker vroeg naar bed, met de kippen - euh, kids, op stok).

In de hoofdstad Bogotá kun je zeer goed eten, heus, je moet alleen wél goed weten waar te zijn - anders kan het zomaar voorkomen dat je veelal met een groot stuk vlees voor je neus eindigt. Reserveren is key, dus doe je voordeel met deze tips!

Compañía Casa del Rey, Bogotá, Colombia

Compañía Casa del Rey, Bogotá, Colombia

We beginnen met de absolute must go als het aan ons ligt: Compañía Casa del Rey zit verscholen in een prachtig oud en prestigieus pand. Even speuren van buiten waar je nou naar binnen moet maar dat maakt het extra leuk. Je komt binnen via de taquilleria en waant je meteen in andere sferen. Het hoge plafond, de balkonnetjes op de tweede verdieping, de patio… Alles te gek, alles een groot feest. En een lust voor het oog.

Los daarvan is de keuken ook nog eens waanzinnig. Je kunt hier bovenal goed vlees krijgen (o hallo Colombiaanse keuken) maar ook genoeg Mexicaans – zo is er voor ieder wat wils. De drankjes zijn zalig en doe je zelf een plezier en neem de trap daarboven om daar nog even door het pand rond te struinen. De bediening is ontzettend lief en ze nemen graag de moeite en tijd voor je (soms met Google in de handpalm want echt Engels wordt hier niet gesproken). Combineer dit restaurant zeker wanneer je de oude stad bezoekt! (incl moderne kunst museum! gogogo).

CL 22, #8-02, Bogotá

80 silas, Bogotá, Colombia

80 silas, Bogotá, Colombia

Een heerlijk restaurant met verfijnde gerechtjes, goede wijnen (dat is echt niet overal het geval in Bogotá, Colombia overigens) en fantastische bediening. Los daarvan is restaurant 80 silas ook een feestje voor wie van perfect opgemaakte borden houdt: hier spelen ze champions league wat dat betreft. Het oog wil immers ook wat. Het is zeker aan te raden hier te reserveren want het zit vaak en snel vol. De ceviches zijn waanzinnig en het is dan ook eigenlijk verplicht om er daar absoluut een van te bestellen.

Cl. 118 #6A-05, Bogotá

Tierra Restaurante, Bogotá, Colombia

Tierra Restaurante, Bogotá, Colombia

Een heerlijk restaurant met een fantastisch menu. Ze zijn hier erg dol op vuur, vlam en rook dus stel, je besteld hier een cocktail, dan kun je er zeker van zijn dat er het nodige spektakel bij komt kijken… Just so you know.

De geroosterde bloemkool is zalig en ook de meest simpele pasta’s smaken naar meer.

Cl. 66 #4A, 31 Bogotá