Colombia, Bogota8 maart 2022, door Michel + Renske

Eten en slapen in Bogotá, de hoofdstad van Colombia – hier is je lijstje

Colombia, Bogota, 8 maart 2022, door Michel + Renske

Eten en slapen in Bogotá, de hoofdstad van Colombia – hier is je lijstje

Ah, Bogotá, de Colombiaanse hoofdstad en een droombestemming bij uitstek. De bijzondere stad is ingeklemd tussen hoog gebergte: meteen indrukwekkend als je aan komt vliegen en dat blijft zeker zo gedurende je verblijf. Bogotá is een stad met vele gezichten: in diversiteit, in luxe, in natuur en in cultuur. Je verplaatst je hier gemakkelijk met de locale Uber app (Cabify/ Easy Taxi). Die is veilig en tracable en gebruik je zonder cash (via je PayPal of creditcard). Kost niks, maar scheelt je een hoop geleuter. Lopen kan overdag overigens ook prima.

Lang verhaal kort: Eten en slapen in Bogotá, de hoofdstad van Colombia - hier is je lijstje! 

Click Clack hotel Bogotá

Click Clack hotel Bogotá

Zowel het hotel van Click Clack in Bogota als die in Medellin zijn je aan te raden. Hip, vriendelijk en gezellig. In de bar, dakterras of in het restaurants is er altijd iets te beleven en de kaart is zeer toegankelijk voor een snelle hap als je lekker in het hotel wilt blijven. Het ontbijt is mega uitgebreid en zorgt er absoluut voor dat je de dag goed start. Ook begint het ontbijt al om 6 uur, wat fijn is als je er met een redelijke jetlag vroeg op uit wilt.

BOG hotel Bogotá

BOG hotel Bogotá

BOG ligt net als Click Clack in zone T, een fijne, veilige hippe buurt. Fijn aan BOG is dat er een zwembad is, echter zul je dit niet per se nodig hebben voor afkoeling gezien Bogotá vanwege de hoge ligging vaak wat frisser is. De kamers zijn minimalistisch maar fijn.

BOG Hotel is onderdeel van Design Hotels (beeld via designhotels.com)

Koffie first!

Koffie first!

Het mag duidelijk zijn: koffie drinken kan in Colombia Heel Erg Goed. Dit door de vele koffieplantages die het land rijk is, uiteraard. Veel zaakjes hebben dan ook hun eigen bonen en precies dat maakt het extra leuk om in hoofdstad Bogotá en city rondje in koffie stops te doen en overal minstens één bakkie pleur te nuttigen. Lees hier onze tips.

Lunch & Diner in Bogotá, Colombia

Lunch & Diner in Bogotá, Colombia

Een fijne bijkomstigheid als je met kids reist, is wanneer er een goede lunch-cultuur heerst in het land dat je bezoekt. Laat dat in Colombia absoluut het geval zijn. Niemand die je raar aankijkt als je voor de lunch paar uur gaat tafelen (en dan lekker vroeg naar bed, met de kippen – euh, kids, op stok).

In de hoofdstad Bogotá kun je zeer goed eten, heus, je moet alleen wél goed weten waar te zijn – anders kan het zomaar voorkomen dat je veelal met een groot stuk vlees voor je neus eindigt. Reserveren is key, dus doe je voordeel met deze tips!