Colombia, Bogota28 februari 2022, door Michel + Renske

Colombia: Hoofdstad Bogotá in koffie stops

Colombia, Bogota, 28 februari 2022, door Michel + Renske

Colombia: Hoofdstad Bogotá in koffie stops

Het mag duidelijk zijn: koffie drinken kan in Colombia Heel Erg Goed. Dit door de vele koffieplantages die het land rijk is, uiteraard. Veel zaakjes hebben dan ook hun eigen bonen en precies dat maakt het extra leuk om in hoofdstad Bogotá en city rondje in koffie stops te doen en overal minstens één bakkie pleur te nuttigen.

Masa, Bogotá, Colombia

Masa, Bogotá, Colombia

Een heerlijke koffietent met misschien wel nog lekkerder brood. Pan zoals we dat zeggen in Colombia. Van amandelcroissant tot bun (broodje dus, zoals we dan in Nederland zeggen), tot allerlei ander zoets waar wij Europeanen niet per se een woord voor hebben maar wat wel smaakt naar meer. Je vindt deze leuke in Zona G, wat sowieso een lekker wijkje is om doorheen te strollen.

De clubsandwich is een must als je de avond ervoor paar biertjes teveel op hebt gehad. Just saying.

Zona G – Cl 105 #18s-68, Bogotá
(beeld via Archilovers)

Colo Coffee Usaquen, Bogotá, Colombia

Colo Coffee Usaquen, Bogotá, Colombia

Nog zo’n lekker wijkje is Usaquen. Weet wel: beiden wijken, Usaquen en Zona G dus, zitten vooral in het ‘welvarende’ deel van Bogotá, Colombia. Je ziet hier niet het ‘echte’ Colombia, zeg maar. Wat op zich geen kwaad kan, zeker niet om de dag te starten. Bij Colo maken ze hun eigen cold brew, en die is ernstig aan te raden. De koffie komt bovendien in een gezellig flesje en dat maakt het nog leuker.

Je kunt hier overigens ook heerlijk werken op het terrasje voor de deur of anders in de workspace in het midden van de ruimte. Goed vertoeven.

Cra 6a ##117-26, Bogotá

Café 18 - El Chicó, Bogotá, Colombia

Café 18 - El Chicó, Bogotá, Colombia

Nog zo’n fotogeniek plekje. Café 18 zit op twee plekken in de hoofdstad en serveert een heerlijke brunch. Wafels, avo-toast, pannenkoeken: voor ieder wat wils. De koffie is wederom van henzelf (zoals dat inmiddels niet meer bijzonder is eenmaal op Colombiaans grondgebied). De mokjes zijn ook gezellig, knus vertoeven hier.
Carrera 11B 96-54 El Chicó

Azahar Café, Bogotá, Colombia

Azahar Café, Bogotá, Colombia

Om de hoek van het bekende park Parque de la 93 vind je Azahar 93. Een heerlijke lichte ruimte waar het licht naar binnen knalt. Een combi van glas en groen. Neutraal interieur wat het door de houttinten erg gezellig maakt.

De koffie is om door een ringetje te halen en de koeken en lekkers zijn wederom heerlijk – niks te klagen dus hier bij Azahar.

Cl. 93b ###13-91, Bogotá