Colombia, Medellín19 maart 2022, door Michel + Renske

Beste plekjes van de leukste stad in Colombia: Medellín

Colombia, Medellín, 19 maart 2022, door Michel + Renske

Beste plekjes van de leukste stad in Colombia: Medellín

Modern, hip en welvarend, zo kun je de stad Medellín in Colombia tegenwoordig noemen. Maar vroeger, ja, vroeger was dit wel eventjes anders. Medellín stond jaren bekend als meest gevaarlijke stad ter wereld, met velen doden per jaar door de drugsoorlog was het niet bepaald een toeristische trekpleister. Sinds de dood van Pablo Escobar (ooit een van de grootste drugscriminelen ter wereld) is er een hoop veranderd en exponentieel verbeterd. Door aanleg van metroverbindingen en kabelbanen is de hele stad goed te bereiken. Van suburb tot centrum.

De leukste wijk in Medellin is El Poblado. Een levendig buurtje met gezellige winkels, restaurantjes en lekker buitenleven. Colombianen, toeristen en veel Amerikanen vind je er. In deze buurt wandel je heerlijk een dagje rond. Genoeg lekkere koffie, ontbijt en eettentjes lees je hieronder.

 

 

Sambombi bistro local

Sambombi bistro local

Naar Sambombi ga je voor heerlijke natuurwijnen, écht goed en vers eten en een serviceniveau waar je u tegen zegt. Als je mazzel hebt zie je de lokale groenteman/verbouwer letterlijk zijn groene rakkers afleveren. Aanraders? De groene salade, klinkt niet spannend, is het wel. Daarnaast is het brood, zowel de brioche als de zuurdesem perfect op smaak (neem deze dus beiden). Verder is de bruine rijst een absolute must. Citroentaart toe is verplichte kost!
Cra. 35 ##7-10, Medellín, Colombia

Click clack hotel

Click clack hotel

Het Click Clack hotel, heerlijk om een dut te doen maar tevens ook een heerlijke plek voor een snack, lunch of diner. Beneden het pand vind je diverse restaurants; zo is er een Grieks restaurant en een restaurant met een wat meer allround kaart (hamburger, etc je kent het).
Je zit in een prachtige omgeving want als je click clack zegt weet je dat het qua interieur wel snor zit. Planten, licht, en fijne service. Jij achterover zakken en genieten. Ook een fijne plek voor een borrel/ cocktail.
Cra. 37 #10A – 29, Medellín, Colombia

Carmen

Carmen

Bij Carmen eet je in stijl. Prachtig interieur en hele fijne vibes. Van polpo tot empanadas, van ceviche tot heerlijke tartaar. Allemaal even lekker. De cocktails zijn ook heerlijk verrassend, laat je dus vooral een aanpraten door het fijne personeel.

Er zijn ook tasting menus beschikbaar mocht je zin hebben in een avondje tafelen.

Cra. 36 ##10a-27, Medellín, Colombia

Cafe Velvet

Cafe Velvet

Cafe Velvet: een locatie in zowel Brussel als in Medellin. De business wordt gerund door alleen maar vrouwen en ze investeren in de Colombiaanse cultuur door de koffieboeren eerst een vergoeding te betalen om zo een plantage op te starten.
Bij Café Velvet zit je heerlijk buiten op het terras of, wat meer beschut, binnen. Vergeet vooral geen stuk taart bij je koffie te bestellen: de worteltaart is een dikke hit.
Cra. 37 ##8A 46, Medellín, Colombia

The Somos Hotel

The Somos Hotel

Een heerlijk hip, fleurig hotel midden in de leukste wijk die er bestaat. The Somos hotel heeft van buiten een heerlijk modern architectonische bouw. Slechts twee kamers per verdieping maken dit vooral een smal en hoog hotel. Met zowel beneden als op het dak een heerlijke plek om te drinken en eten. Kleine warning: in het weekend is er regelmatig een feestje in de club om de hoek, dan lig je dus vanuit je bed mee te genieten. Van Ma-don heerlijk om hier te slapen. Boven op het dak eet je heerlijke maaltijden; een zalige shrimp sandwich en de lekkerste guacamole met feta en – jawel – ananas.
Beneden geniet je van een heerlijk dagmenu, goed ontbijt en lekkere koffie. Ook zit je beneden gezellig in een soort kelder maar dan in de buitenlucht. Like!
Cl 10A #40-19, Medellín, Colombia

Parque Explora

Parque Explora

Reis je met kids? dan is Parque Explora een must. Zeker omdat er verder in het land, los van zwembad en dat soort werk, niet enorm veel amusement is voor kids. In Parque Explora kun je je hart ophalen en is er genoeg vermaak voor een zeker aantal uur. Er is een binnenspeeltuin (een oprecht leuke!), een binnen aquarium en levensgrote dino’s.
Cra 52 ##73-75, Medellín, Colombia