Barts Boekje Column: Stephanie zegt JA tegen een exotisch leven in Afrika!

Barts Boekje Column: Stephanie zegt JA tegen een exotisch leven in Afrika!

Stephanie zegt 'Ja' tegen een exotisch leven. And oh, how we get it...

Jaloersmakende verhalen van Barts Boekje columniste Steeph, we krijgen er geen genoeg van. Smullen. Stephanie vertrok naar Kenia, werd op slag verliefd (ook op het land hoor, maar vooral op Charles) en besloot daar maar te blijven. Waarom? Om haar dromen na te jagen, de liefde achterna te reizen en much more.

 

Benieuwd naar haar vorige verhalen of die van onze Marcelle, nog zo'n stoere vrouw die vertrok naar Afrika? Lees de verhalen hier.

Work life balance

Work life balance

Even zwijmel ik weg bij de gedachten aan mijn home-office in Amsterdam, waar ik tussen de vieze was en oploskoffie zonder sociaal contact nog net de dag doorkom. Tijdens vierduizend calls die trouw beginnen met ‘corona’ of het slechte weer… Nahhh, geintje, dit is gelogen, want ik heb geen tijd voor afleiding hier in Kenia, aan het strand waar Charles en ik een maand remote gaan werken.

Ik zeg volmondig ‘JA’ tegen het leven met hagelwitte stranden, verse vis voor lunch, een laptop onder de parasol en ook eentje in m’n cocktail. Er wordt hier niet geouwehoerd over het virus, maar wel netjes temperatuur gemeten als je ergens komt, met ook het verzoek je handen te wassen. Daar doen we aan mee, aangezien we er zoveel zon en vrolijkheid voor terug krijgen. De kust van dit fantastisch mooie Afrikaanse land is naar mijn idee echt heaven voor de lucky ones die remote kunnen werken.

 

Wil jij dit ook (wil je hé), of in ieder geval alvast in de summer vibes komen? Klik dan hier.

Afgelopen weekend hebben Charles en ik vol toegegeven aan het vakantiegevoel in Diani Beach. Het stikt hier van de hippe strandtenten met echt heel erg lekker eten en fijne strandbedjes waar je zo drie dagen zou kunnen blijven liggen. Geef me een paar goede tijdschriften, een baco met limoen en ik ben helemaal het mannetje.

We beginnen de maandag niet met yoga of een bloemencirkel (wat zéker wel kan hier), maar gewoon een lekkere bak pleur. Keniaans koffiebonen zijn yummy en de thee trouwens ook. Verse ananas erbij, opgerold in een pannenkoek (chapati) en een duik in de zee maken het perfecte ritueel om er iets van te gaan maken vandaag. Er zijn met mij veel andere sportievelingen en op de weg terug word ik gegroet door alle schapen die ook zin hebben in de dag. Met zoveel gezelligheid om je heen slaat de creativiteit in mijn bol helemaal op hol.

Geef me een paar goede tijdschriften, een baco met limoen en ik ben helemaal het mannetje.

Werken mét een cocktail on the side

Werken mét een cocktail on the side

Deze twee weken zijn er meer remote werkers in de villa die via Charlie’s Travels een maand Kenia hebben geboekt. Lees hier welke remote working trip ze voor jou kunnen regelen.

Barbara – roepnaam Barry Badpak – van Great Place To Work doet zelfs onderzoek bij onze groep naar het effect van deze werkstijl op de work life balance. Wat blijkt? De pijlers motivatie en productiviteit scoren hoog hier! Iedereen in de villa heeft er zin in en de tuinman slaat alvast een paar kokosnoten uit de lucht voor onze cocktails aan het eind van de dag. Werken aan de kust geeft energie voor een veelbelovende week knallen ‘op’ werk. Ik sla mijn laptop open voor mijn eerste zoom call met als real life screensaver ons zwembad en hoge palmbomen. 

Een aap met een ochtendhumeur

Een aap met een ochtendhumeur

Dan ineens zit er een best wel hele grote aap naast mij. Hij (ik zie iets hangen) staart me doordringend aan en loert in zijn ooghoek naar mijn – echt waar – banaan. Hij heeft denk ik een ochtendhumeur, het is hartstikke warm vandaag. Ooit heb ik ergens gelezen dat je bij andere dieren stil langzaam achteruit moet lopen.

Inmiddels is de call begonnen en begrijpen mijn collega’s in coltruien niet wat ik aan het doen ben, maar mijn leven staat op het spel. Pas later leg ik uit waarom ik doodstil op m’n tenen achterstevoren het beeld uit liep. De aap is inmiddels verdergegaan met zijn ochtendwandeling en ik schenk mezelf een vers glas sap in. De villa waar we remote werken, heeft een kok die de lekkerste dingen maakt. 

 

Groeten uit het buitenland met OOM Verzekeringen

Niet alleen als je gaat emigreren is een ziektekosten(reis)verzekering een must: ook tijdens een verre reis is het een aanrader. Of wanneer je een ‘Ik vertrek’ voor even doet.De beste tip die wij kregen was: ‘ga eens bij OOM Verzekeringen kijken!’. Dat is een kleine, Nederlandse verzekeringsmaatschappij die verzekert waar andere verzekeraars stoppen.

Dat is geen broodje aap met ochtendhumeur – we deden onderzoek en het is écht zo.

Lang verhaal kort: OOM Verzekeringen is een bullshit-loze ziektekostenverzekeraar met werelddekking. Ze staan garant voor de dekking van je ziektekosten in het buitenland zoals dat is in Nederland. Het maakt niet uit waar je zit.

(tekst gaat hieronder verder)

neerploffen en verwend worden

neerploffen en verwend worden

Diani Beach is de ideale plek als je houdt van mooie vakantiehuizen, lekkere restaurants, hippe boetiek winkels en heerlijke massages. Want na al dat harde werken is er niets fijner dan neerploffen en verwend worden. Morgen ga ik een dagje aan het strand werken en daarna is er een dansles. In het zand! Ik gun het de Kenianen om zichzelf te vermaken met mijn gestuntel. De andere helft van onze remote working groep zet zichzelf voor gek tijdens een kite-surfles. Voor vermaak vanaf je strandbedje moet je kennelijk gewoon ons inhuren.

Aan de kust zijn veel andere mooie plaatsen zoals Watamu, bekend om het Italiaanse eten en paradijselijke tree houses. Je kan vanuit daar een leuk bezoekje brengen aan het historische stadje Malindi. En als je meer zin hebt in de hipster vibes en allerlei creatieve initiatieven, meld je dan linea recta in hidden gem Kilifi

Brak wakker wordend in een heerlijke hut aan de zee

Brak wakker wordend in een heerlijke hut aan de zee

De week vliegt voorbij, al werkend aan het zwembad en lui op m’n gat relaxend aan het strand. Het is tijd voor wat avontuur! Met een paar anderen pakken we de motor en zoeven weg richting het zuiden. Hier brengen we een bezoek aan de mangrovebossen die Charlie’s Travels plant om hun CO2 uitstoot te compenseren en zo duurzamer te kunnen reizen.

We spelen met kinderen op het strand en kopen verse vis ‘to go‘ op een marktboot. Die laten we ’s avonds grillen in de plaatselijke kroeg waar we voor een potje pool worden uitgedaagd. Een bezoek aan de club voor een dans buiten slaan we ook niet af. Brak wakker wordend in een heerlijke hut aan de zee besluiten we na het ontbijt verder te rijden op zoek naar meer moois om de fotograferen. Binnenkort zal ik je mijn analoge fotocollectie laten zien – ga voor een sneek peak naar mijn instagram – waar je al die mooie platen kunt vinden. 

Kwaheri

Voldaan eindigen we het weekend ‘thuis’ waar ons weer een nieuwe week van strand – werk – strand staat te wachten. Niet gek toch? 

Kwaheri (houdoe),

Steeph