Emboo River in Kenia – ultiem glampen in de bush

Emboo River in Kenia – ultiem glampen in de bush

Kenia, oh my... Een droomvakantie! Op safari in het natuurreservaat Maasai Mara, de Masai cultuur opsnuiven en, niet minder belangrijk, slapen in een base camp middenin de bush. Als dit niet het ultieme glamping is, weten we het ook niet meer. Indommelen met af en toe het geluid van een nijlpaard en een leeuw die in de verte gromt. Waar je heen moet in het mooie Afrikaanse Kenia? Weten we! Op naar Kenia, dat is 1. En dan slapen bij Emboo River als het aan ons ligt...

Emboo River Camp

Emboo River Camp

Middenin de Masaai Mara in de bocht van de Talek rivier ligt een parel waar je u tegen zegt. Emboo River Camp. Vanuit je kamer (beter gezegd je luxe glamping safari tent) kijk je recht op de rivier waar nijlpaarden leven en wilde dieren komen drinken. Kan het zo maar gebeuren dat je wakker wordt met een olifanten kudde voor je snoet. Emboo River is de allereerste volledige Eco Lodge met een ‘closed loop system’. Wat dat inhoudt? Ze gebruiken hier in de bush hernieuwbare en lokale bronnen zoals zonne-energie, elektrische voertuigen, biologische filtratie en hergebruik van het afvalwater. Knap! Op safari in stilte it is en dat is nogal bijzonder. Geen ronkende auto’s en vieze lucht. En dan nog niet gesproken over de tenten… My oh my. Een luxe, dat is het. Lokale ambachtslieden hebben de meubels in de tenten gemaakt van gumpoles  Emboo River Plantage en douchen doe je onder de stortdouche met duurzame producten van Cinnabar Green gemaakt in Kenia zelf. Overal zijn er Masai details te vinden. Zo heb je sieraden die gebruikt worden om de klamboe bij elkaar te houden en zijn de stoffen in Afrikaanse kleuren en prints.

Naast de slaaptenten staat er ook één grote tent waar je kunt relaxen en ontbijten, lunchen en dineren. Dit mag je natuurlijk ook op je eigen terras doen, maar een aanrader is toch wel de savanne intrekken voor een bushontbijt- of lunch. Omringd door de dieren – zo kun je plots tijdens het eten een neushoorn of gnoe voorbij zien lopen. Enne alle ingrediënten komen van lokale ondernemers en de eigen biologische groentetuin. Dat zien we graag.

Kids mee? No problem hier bij Emboo River! Er kunnen babybedjes en kinderbedden worden geplaatst in de tent. De safari kan ook aangepast worden om het extra leuk te maken voor het kleine spul. Maar zeg nu zelf, wie wordt er nu niet blij van het zien van wildlife recht voor je neus.

Krijg je al de kriebels? Hier hebben we nóg meer redenen om die koffer te pakken en richting Afrika te vliegen.