Spanje, Costa Blanca9 juli 2019, door Maartje

Casita Travel, vakantiehuis aan de Costa Blanca

Spanje, Costa Blanca, 9 juli 2019, door Maartje

Casita Travel, vakantiehuis aan de Costa Blanca

Met stip één van mijn meest favoriete plekken op aarde is de Spaanse Costa Blanca en dan vooral de omgeving van Moraira en Jávea. Het toerisme is er absoluut aan, wat resulteert in fijne horeca en comfortabel vakantie-vieren, maar je struikelt er niet over de Nederlanders. Ha! Dat 'comfortabel vakantievieren' gaat opperbest in een ruime vakantiewoning: een basis waar je ook nog eens vrienden over de vloer kunt laten komen die 'toevallig' in de buurt zijn. Pure winst.

villa Xanna aan de Costa Blanca

villa Xanna aan de Costa Blanca

‘Maar jij bent toch altijd op vakantie’?! Niet zelden gehoord en hoewel ik niet kan ontkennen dat ik en de mijne nogal eens ergens komen, is dat zeker niet altijd ‘vakantie’, zeker niet in de gebruikelijke zin van het woord waarbij het leven in een tragere versnelling gaat en er eigenlijk niks moet. Maar als we echt vakantie hebben, dan is de bestemming eigenlijk altijd Spanje. De Costa Blanca om precies te zijn. En om nog wat specifieker te gaan: de omgeving van Moraira en Jávea. Hier, aan de kust van Benissa, wonen mijn schoonouders een groot deel van het jaar (de rest van de tijd wonen ze in de buurt van Antwerpen, ook niet slecht).

Dus hebben we vakantie, dan huren we het allerliefst een (giga!) groot huis in die Spaanse buurt waar het vervolgens een zoete inval is van familie en (vakantie)vrienden. Heerlijk. De beste ontdekking die we deden op het gebied van huizen zoeken, is Casita Travel: een perfect overzichtelijke website vol vakantiehuizen die gerangschikt zijn per Spaanse regio. En dat niet alleen: je vindt er ook vakantiehuizen in Griekenland, Portugal en op de Canarische Eilanden. Even je bestemming, reisperiode en het aantal mensen met wie je reist invullen en zie daar, je lijstje vol met fraaie huizen op de mooiste plekken (maar als ik iets mag tippen: ga naar de Costa Blanca! Zo heerlijk, zeker met kids).

Wij boekten voor onze aanstaande vakantie villa Xanna. Precies die zoete-inval-vakantie-villa die we zochten. Groot is het er met 4 slaapkamers en drie badkamers, een grote leefkeuken en een verwarmd zwembad, helemaal voor onszelf en onze vrienden. Maar het belangrijkste: de locatie is perfect. Vrijwel aan het strand (5 tot 10 minuten lopen, afhankelijk van hoeveel zooi je mee sjouwt) van Cala Baladrar (onontdekt en het lievelingsstrand van mijn schoonouders; perfect met kleine kindjes).

Wij boekten voor onze aanstaande vakantie villa Xanna. Precies die zoete-inval-vakantie-villa die we zochten. Groot is het er met 4 slaapkamers en drie badkamers, een grote leefkeuken en een verwarmd zwembad, helemaal voor onszelf en onze vrienden.

Bij La Fustera, ook opgenomen in ons jongste boek over Spanje Los Little Escapos, zit je perfect in een opvallend mooie baai. Op dit strand waait bovendien de bekende blauwe vlag vanwege de uitstekende kwaliteit van het water. Het is maar 10 minuten rijden van de villa en je bent bij Cala Les Basetes waar je zo op de catamaran stapt, of een surfplank huurt. Al mogen we ook nimmer het gezellige dorp Moraira overslaan, een knus Spaans dorp met een leuke jachthaven (meer tips in Moraira ook in het boek, en snel via Instagram als we onze volgende vakantie aan het vieren zijn).

Volop te vertellen over deze goddelijke streek maar het is nog veel beter om dat zelf te gaan ontdekken, u snapt. En om die reden keken we de mensen van Casita Travel eens heel lief aan. Met verve: we mogen je een korting aanbieden van 10% als je ‘ons’ vakantiehuis wil boeken!

Vermeld BartsBoekjeXanna in stap 5 van het online boekingsproces in het open “opmerkingen/vragen” veld. Je korting is geldig op de basis huursom (niet op bijkomende kosten) en wordt door het team van Casita Travel na ontvangst van je reservering van de totaalsom afgetrokken. De korting is geldig voor boekingen gemaakt t/m 31 augustus 2019 voor een verblijf in Villa Xanna t/m juni 2020.