Spanje, Costa Blanca3 september 2019, door Maartje

Nu Alvast boeken voor volgende zomer: Finca Les Coves Spanje (Costa Blanca)

Spanje, Costa Blanca, 3 september 2019, door Maartje

Nu Alvast boeken voor volgende zomer: Finca Les Coves Spanje (Costa Blanca)

Vroeger begreep ik nooit waarom mensen al een jaar van te voren hun zomervakantie boekten... Daar ben je dan toch nog helemaal niet mee bezig?! En dan krijg je zelf een kleintje, nog minder uren in een dag (zo lijkt het) en is het plots verdomd belangrijk dat alles vroegtijdig in spreekwoordelijke kannen en kruiken is. Kijk, en om die reden tippen we je deze alvast (en halen 'm tegen de tijd dat het zover is vast weer een keer omhoog): om nu alvast te boeken voor volgende zomer: Finca Les Coves in Spanje, aan de Costa Blanca. Want voor je het weet zijn de accommodacties van de glamping-plus alweer vergeven.

 

Finca les Coves

Finca les Coves

Finca Les Coves dus, een Glamping in het Spaanse binnenland, niet ver van Alicante (daar vlieg je heen) en typische kleurrijke kuststadjes van Villajoyosa, gerund door de Nederlandse Anna en Cees. De glamping, want dat is het van oorsprong: een glamping, is een paradijselijk en kleinschalig oord op een landgoed van pak ’m beet tachtig hectare in het binnenland van de Costa Blanca. Er zijn safaritenten voor back to basics kamperen. Nou ja… Eigenlijk is het alleen back to basics omdat er geen wifi is (verder op het terrein wel overal). De tent heeft een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden, een badkamer met douche, toilet en wastafel en een keukentje, en natuurlijk alle faciliteiten van het terrein: er is zelfs een kleine fitness (waar je alleen vroeg of laat ‘in’ wil aangezien de apparatuur in de volle zon staat).

Met die safari-tenten aan de achterzijde van het heerlijke zwembad, vlakbij het hoofdhuis waar Anna en Cees (en hun ‘workaway-ers’, vakantiegangers die voor een bepaalde periode meewerken tegen kost en inwoning) zelf wonen, begon het allemaal. Maar de crew van Finca les Coves zat heus niet stil: er kwam een verblijf in een grot, het fijnste verblijf voor families, toch wel. En er kwamen twee té leuke ‘huisjes’, die eigenlijk helemaal niks meer met kamperen te maken hebben. De driehoekige huisjes (er zijn er twee) zijn volledig (en smaakvol!) ingericht en hebben een uitzicht waar je U tegen zegt.

Op je eigen veranda kijk je uit over het Finca les Coves landgoed terwijl de spiesjes op de BBQ liggen te sudderen en de ondergaande zon de lucht langzaam roze kleurt. Kids mee? Goed idee. Die liggen namelijk of in een babybedje (dat voor je klaar gezet kan worden) op je heerlijke, ruime kamer of in de vide een verdieping hoger: het paradijs voor iets groter kroost (hoe leuk is het om vanuit je bed naar papa(s) en/of mama(s) te koekeloeren en je slaaphut te bouwen in je eigen vertrek?!).

In het hoogseizoen worden er een aantal keren per week vegetarische & vegan maaltijden geserveerd. Veggieburgers met zoete aardappelfrietjes bijvoorbeeld, Mexicaanse taco’s en tortilla’s of een uitgebreid tapas- en sangriamenu, het meeste daarvan afkomstig uit de eigen moestuin. Moet je jezelf alleen even voor opgeven, ‘s ochtends bijvoorbeeld, als de lieve eigenaren je een smootie komen brengen (zo zo zo lekker! iedere ochtend vers en steeds anders).

Ecoglamping, om daar nog even op terug te komen: de energie van Finca les Coves wordt opgewekt met zonnepanelen, er zit geen chloor maar zout in het zwembad en er wordt zuinig gedaan met water. En verder is de Finca is er een voor ‘nu even niets’, los van boeken lezen, spelletjes spelen, zwemmen in de natuur (bij El Salt, een twintig meter hoge waterval, rivier en een helderblauwe rock pool), hiken (bergketen La Carasquetta ligt letterlijk in de achtertuin), paardrijden (er is een eigen bak) en fietsen. Alicante is op dertig minuten rijden en bij het strand van El Campelle ben je in twintig minuten. En dan cocktails drinken bij de poolbar.

fincalescoves.com