Nederland, Maastricht16 mei 2023, door Nina van Hilst

Cousins boutique hotel in Maastricht

Nederland, Maastricht, 16 mei 2023, door Nina van Hilst

Cousins boutique hotel in Maastricht

In een pittoresk straatje met wit kerkje in het Statenkwartier in Maastricht vind je Cousins boutique hotel. Het pandje met industriële look huisde in de jaren '40 een hoedenfabriek die werd gerund door de Schotse familie Campbell. Deze karakteristieke familie komt terug in de zeven kamers van Cousins. Alle kamers zijn anders maar even sfeervol. En de welkome ontvangst door de twee jonge eigenaars - de twee neven Jean en Joe - zorgt voor een fijne stay in het mooie Maastricht. Cousins zit te midden van favoriete restaurant Marres Kitchen, de Brandweerkazerne en het te gekke Sphinxkwartier met o.a. koffiebar Blanche Dael, Lumière cinema restaurant en de prachtige winkel van Loods 5. Alle USP's van Cousins Maastricht - interieur, sfeer en locatie - zorgen ervoor dat je nog een keer terug wilt komen.

 

En of we meer tips hebben voor Maastricht.

Cousins boutique hotel

Cousins boutique hotel

Het komt zelden voor dat we een fantastisch hotel of restaurant ontdekken waar we niet al eerder van gehoord hadden. Cousins was zo’n uniekeling, en het complete plaatje maakt dat we meteen fan zijn. Looks, onthaal, comfort en locatie zijn allemaal goed. De twee neven van begin twintig trokken twee jaar geleden de stoute schoenen aan en wisten, ondanks de hotelstop in Maastricht, een vergunning te krijgen om het boutique hotel te openen. Jean en Joe willen bijdragen aan een all-in beleving van Maastricht en geven graag tips waar je kunt gaan eten, winkelen of rondtoeren rondom Maastricht.

De cousins namen de historie van het pand – de voormalige hoedenfabriek – mee in de beleving van het hotel. En creëerden zo een karaktervolle plek. Rondom de industriële hal en bar liggen de zeven kamers die ieder een eigen vibe hebben. Zo is de ene kamer meer statig, de andere lieflijk en de volgende wat mysterieus. Sommige kamers hebben een bad en alle kamers hebben een Swiss Sense bed, smart tv, heerlijke douche en Aesop verzorgingsproducten. En het zou zomaar kunnen dat je heel de avond vermakelijk in je kamer spendeert, zoals wij stiekem deden. Om de dag erna fris en fruitig het mooie Maastricht te ontdekken.

Cousins boutique hotel