Nederland, Haarlem28 juli 2019, door Nina van Hilst

Women supporting women werkplek: coworking space Tribe Hub Haarlem

Nederland, Haarlem, 28 juli 2019, door Nina van Hilst

Women supporting women werkplek: coworking space Tribe Hub Haarlem

Stel je voor dat er een coworking space is waar vrouwen met en naast elkaar creëren in verbondenheid. Dat je niet alleen stil zij aan zij zit te werken maar ook voelt dat uit onderlinge connectie nog mooier werk voort gaat komen. Een team, en toch werken als ZZP's. Noem het een community. Een werkplek waar - doordat women supporting women - het eigen en elkaars werk laten groeien. En zo’n plek is er nu: Tribe Hub in Haarlem. Er komen overigens diverse vrouwen over vanuit Amsterdam om in deze fijne omgeving te werken.

Tribe Hub Haarlem

Tribe Hub Haarlem

Je bent voor jezelf begonnen – of hebt mooie plannen – en loopt er toch wel tegen aan dat het simpelweg samen werken productiever is. Dat je soms wilt sparren met iemand of een duw in de rug mist. Dan kan het werken in een coworking space iets voor je zijn. Alleen zijn de meeste coworking spaces gericht op het solo werken aan je eigen project. En soms gaat juist door cocreëren en het even uit je eigen werk stappen, de creativiteit en daadkrachtigheid stromen.

Kassandra Schreuder – je kent haar wellicht van Hollands Next Top Model en het prachtige The Loft in Amsterdam – merkte dat ze bij het opzetten van haar doula praktijk juist krachtiger creëerde als ze met andere vrouwen in verbinding was. En terwijl ze haar handen vol had toen ze als doula startte, opende ze ook nog even – want dat doe je “zomaar even erbij” natuurlijk – Tribe Hub.

Behalve dat Tribe Hub een werkplek in Haarlem Centrum is waar je het liefst meteen komt wonen, is de hub ook een plek van – ik zeg het gewoon nog een keer – verbinding. In een tijd dat we ontdekt hebben dat met mannelijke energie veel goeds maar ook – zonder nu naar te willen zijn – niet zo veel goeds als te veel groei en individualisme. En er is een hele stroming – waar ik persoonlijk in geloof – die zegt dat we meer vrouwelijke energie nodig hebben om de wereld naar een mooier iets te kunnen leiden. Dat gaat overigens ook over vrouwelijke energie in mannen.

Ok terug naar Tribe Hub. Het is een fijne, mooie co-working space geworden waar vrouwen werken aan hun bedrijf(je). Allemaal doen ze wel iets doen met werken aan een meer connected, duurzame wereld. De een heeft een webshop met mooie duurzame beauty merken, de ander werkt als coach en weer een ander organiseert retreats. Natuurlijk is de ruimte ook te huur voor events. En er worden ook regelmatig events rondom vrouwelijk ondernemerschap georganiseerd. Bijvoorbeeld het samen creëren van content voor je social kanalen. Together we rise en the future is female schallen hier wel lekker tussen de muren. En wie zich geroepen voelt om in een community-gevoel te werken, moet zeker een keer komen proeven bij Tribe Hub.