Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
23 January 2019
  • 14-06-2018
  • Barts Groene Hoekje, Interieur, Winkelen

Current obsession: duurzaam linnen beddengoed

Current obsession: duurzaam linnen beddengoed

Beetje bij beetje is het huis aan het ontsynthetischen en maakt - bijna - alles plaats voor natuurlijke en duurzame varianten. Slapen op natuurlijke materialen staat wel heel hoog op het verlanglijstje. Want tja, daar spendeer je toch een heel groot gedeelte van je dag. Nu is een natuurlijk matras even sparen. Maar waar je wél makkelijker van kunt genieten is linnen beddengoed. Slaapt heerlijk én vinden we zo enorm mooi. Onze current obsession is dus: duurzaam, linnen beddengoed.

Yumeko

Toen we hoorden dat voor één dekbedovertrek een kilo chemicaliën wordt gebruikt, gingen we toch wel even nadenken. Buiten dat chemische troep niet fijn is voor Moeder Aarde, lijkt het ons ook niet helemaal gezond om s’nachts - wanneer je lichaam in herstelstand is - in te slapen. En sindsdien zijn we fan van Yumeko. Zij maken mooi - want hé, het oog wil ook wat - en clean beddengoed. En meer moois voor in de slaap-, bad- en woonkamer. Nu moeten we een jaartje wachten tot de nieuwe linnen dekbedovertreksets er komen. Tot die tijd doen we het met de super zachte katoen-satijn variant. Maar wat er wel aan zit te komen dit seizoen - preview! - is een linnen dekbed. Gemaakt van biologisch linnen en katoen. Dat belooft heerlijk luchtig te gaan slapen. No more zwetende nachten. Wanneer deze dekbedden te koop zijn? We updaten je snel.

By Mölle

Alles wat ze bij By Mölle maken is prachtig. Van binnen en van buiten. Van duurzame grondstoffen en eerlijke prijzen voor de boeren, tot een erg stijlvolle collectie van plaids, meubels, vloerkleden. En bedlinnen dus. Het linnen is gemaakt van natuurlijke vlas waar bij het verbouwen geen water en pesticides voor nodig zijn als bijvoorbeeld voor katoen. En doordat de garens geverfd worden, is de kwaliteit vele malen beter dan een linnen goedje van bijvoorbeeld H&M. En dan de kleuren. Now we’re talking! Flax, almond, pink salt, cinnamon, hazel. All I want for mijn zomerse verjaardag… Juist!

Dazed but Amazed

Ja, we weten dat spullen van de andere kant van de wereld laten overvliegen echt niet zo eco is. Maar online zwijmelen mag toch wel? Het Australische Dazed but Amazed maakt de mooiste handgeverfde, natuurlijke bedlinnens. Bestel je een dekbedovertrek voor jezelf of mini, dan worden deze geverfd in de kleur die je wilt. Lavender, eucalyptus, terracotta, golden en peach zijn enkele van de heerlijke kleuren waar we fijn over gaan dromen. En die lakens nemen we one day wel mee wanneer we toch in de buurt zijn.