Nederland, Amsterdam5 oktober 2016, door Maartje

Een dag op het Hugo de Grootplein (Amsterdam)

Nederland, Amsterdam, 5 oktober 2016, door Maartje

Een dag op het Hugo de Grootplein (Amsterdam)

Het Hugo de Grootplein in Amsterdam West is altijd the place to be when in need of food. Voor welke gelegenheid maakt niet eens zoveel uit, er is voor elk moment wat wils. heus. Om je de dag door te loodsen een lijstje met waar te wezen. Niet eens met de volgorde? Mix en match kan uiteraard ook. Anyways: doe het Hugo de Grootplein de groeten!

Ontbijt: Coffee & Juices
Dit koffiezaakje heeft de lekkerste broodjes voor als je de dag graag hartig begint, maar met zoet kunnen ze zich ook wel af. Daarbij, mocht er op deze Hugo de Grootdag ook gewerkt worden, is het écht een laptop-proof tentje. Zo één waar je gerust de hele dag zitten gaat. Maar vandaag niet want er staat nog genoeg te wachten. Dus bestel voor nu die erg goede koffie (met nadruk, erg goede koffie, en mooi, belangrijk voor je insta: zie maar hierboven) en geniet aan een plekje bij het raam van het begin van de dag. Coffee & Juices

morgenmees
Lunch: Morgan & Mees
Morgan & Mees zit, zoals de kenners weten, niet precies op het Hugo de Grootplein maar ach, het is maar zo weinig stappen verwijderd van het plein dat het gewoon mee mag doen. Morgan & Mees is ten eerste zo verschrikkelijk stijlvol en mooi dat er alleen daarvoor al een stop gemaakt mag worden. Geloof je het niet? Check de Pinterest-pagina van de club, topinspiratie, of de instagram, doet het ook goed. Op het menu: oesters, burgers, Noordzeevis, een zwartpootkippetje en chocolademousse. Niet in de minste plaats is het één van de beste Amsterdamse plekken voor een (zakelijke) lunch, go! Wel even reserveren - de kans op mispakken is groot:

reserveer-online-copy

razmataz

Borrel: Razmataz
Waarom Razmataz voor de borrel? Meer why not? Razmataz weet hoe een feestje te geven; ze knallen er met de regelmaat van de klop de beste eetfuifjes uit zoals Zilte Zondag (oesters voor een euro, een euro!) en weten ook bijna een kwart van het terrasgebied van het Hugo de Grootplein op te eisen. Nu is de zomer bijna voorbij dus één: geniet daar nog even van. En twee: vergeet niet dat het er binnen ook heel heel gezellig is. Reserveren doe je hier:

reserveer-online-copy

Diner: Foodism
Was Team Bart nog helemaal vol van Souvla heeft Souvla ruimte gemaakt voor Foodism. Foodism zat om het hoekje (daar op de Nassaukade, weet je nog?) maar heeft nu toch bedacht dat een stekkie op het plein veel en veel beter is. We kunnen ze geen ongelijk geven. Maar wat voegen zij dan toe aan het plein? Eenvoudig en gezond eten en dat betekent gegrilde gamba's (healthy healthy), dadels (maar dan wel in spek gerold, minder healthy healthy maar wel het betere werk) en meer. Foodism

Bovenste beeld links via a.coffee.a.day en rechts via Tim Bakkum