21 mei 2024, door Isa de Laat

Daintree Experience: hiking tours in het regenwoud in Australië

21 mei 2024, door Isa de Laat

Daintree Experience: hiking tours in het regenwoud in Australië

Heerlijk hoor, Melbourne, Sydney, Perth, Brisbane, enzovoort. Uren kunnen we doorbrengen in hippe koffiebars, lowkey winebars of fusion restaurants. Maar eenmaal aan de andere kant van de wereld gevlogen, willen we ook de natuur ervaren. En die is er immers prachtig. Een absolute must-see is het Daintree Rainforest aan de noordoostelijke kust van Queensland.

Het Daintree Rainforest is een van de oudste regenwouden ter wereld en wordt beschouwd als het oudste onafgebroken tropische regenwoud (hoewel hierover discussie kan bestaan). Het is gevuld met heel veel groen en dieren,  waardoor zelfstandig rondreizen niet altijd efficiënt is. Met zoveel te zien in dit enorme woud kozen we voor de hiking tours van de Daintree Experience. Een dikke hit.

Daintree

Daintree

De vakantie begint met… juist: voorpret. Alles uitzoeken, boeken en je eigen gewenste route opstellen. Zet daar dus ook het Daintree Rainforest op, en specifiek de waterfall hiking tours van Daintree Experience. Eenmaal geboekt, mag je met Allister op pad. Allister is een Australische gids die geniet van de natuur en dat merk je. En als er iemand is die dat regenwoud door en door kent, dan is het Allister wel.Zo weet hij alles van het ecosysteem met de eetbare planten, de dieren die er leven en kent hij de mensen die in het regenwoud wonen. Interessant, maar ook geruststellend met al die beesten (lees: krokodillen en spinnen) die leven in het gebied.

‘s Ochtends vroeg pikt hij je samen met de eventuele andere reizigers (je kunt kiezen voor een privé- of groepstour) op in zijn van. Eenmaal in de airconditioning van de van, begint de dag. Zo rijd je door het weelderige regenwoud, de prachtige valleien, majestueuze bergen en langs kristalheldere beekjes en ongerepte stranden naar het startpunt van de hike.

Hoewel een auto de gemakkelijkste manier is om bij de Daintree Rainforest te komen, heb je de mogelijkheid om met de bus naar het regenwoud te gaan. Zo gaat Coral Reef Coaches twee keer per dag van Cairns naar Cape Tribulation, en ze stoppen op verzoek bij Daintree Rainforest. Eenmaal in het Rainforest spreek je met Allister een tijd af. 

Voor de hikes van Allister heb je de keuze uit meerdere opties, maar je doet er goed aan om de volledige dag te boeken, die op de website staat aangeduid als “Beauty Valley Full-Day Waterfall Hike, Magical Swim, Gourmet Lunch and Crocodile Cruise”. Ja, dan bestaat je dag dus niet alleen uit een hike, maar ook uit zwemmen, een lunch en een krokodillencruise. Daarover later meer. Na de rit in de van begin je in een privé regenwoudreservaat. Wat op het eerste oog lijkt op een achtertuin, blijkt uiteindelijk een van de mooiste paden van het woud te zijn. Allister volgend hike je zo’n uur tot je de waterval bereikt. Zwemmen is hier toegestaan. Heerlijk verkoelend en een mooie omgeving.

Liever iets meer tranquillo? Voor de minder ervaren wandelaar is de “Daintree Ancient Giants” een gemakkelijke tocht.

Na de plons hike je dezelfde weg terug, maar je komt zeker andere dingen tegen: het is immers het regenwoud. In de van rijd je naar een restaurant midden in het woud. Een plaatje hoor, deze locatie. Je hebt hier de keuze uit Barramundi Meunière, kipfilet met mangosalsa, kangoeroebiefstuk, ribfiletbiefstuk en vegetarische opties. Als kers op de taart komt daar de Tropical Fruit Tasting ervaring bij. Leuk, want zo liggen een aantal fruitsoorten die je eerder in het woud zag, nu op je bord.

Met een gevulde buik komt misschien wel het spannendste gedeelte van de dag: een cruise op de Daintree River, op zoek naar de zoutwaterkrokodil. Aan boord vertelt de schipper van de boot over deze mooie dieren. Houd je ogen goed open.

 

Daintree Experience