Nederland, Amsterdam8 maart 2022, door Iben Dekker

De allereerste Vietnamese Bahn Mi Shop: VIÊN

Nederland, Amsterdam, 8 maart 2022, door Iben Dekker

De allereerste Vietnamese Bahn Mi Shop: VIÊN

Hey hallo VIÊN! Wie? VIÊN. Das nieuw aan de Tweede Hugo de Grootstraat 12H en sinds eind februari 2022 doet VIÊN daar haar ding. Dat ding? VIÊN is een Vietnamese Banh Mi Shop en dat is daarmee allereerste in Amsterdam (West). Ha! De oprichters zijn Gevanny en Vi, een Amsterdams koppel met Vietnamese roots en een grote passie voor de Vietnamese keuken. Gevanny zou je wellicht al kunnen kennen... Hij heeft namelijk jaren als manager gewerkt bij een andere favoriet: Pllek. Bij VIÊN zit het, dat weet je dan meteen, ook echt wel goed. Het menu is voor iedereen toegankelijk, vega(n), niet vega(n) en alles daartussenin. Een kijkje nemen en wat proeven bij deze nieuwe hippe tent? Doe! VIÊN is open op dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot en met 18.00 uur voor take away of aan een gezellig tafeltje in de shop.

 

 

VIÊN

VIÊN

VIÊN is een Vietnamese Banh Mi Shop. Banh mi’ wat? Dit betekent letterlijk ‘brood’ in het Vietnamees. Het is een type brood uit de Vietnamese keuken, gebaseerd op de Franse baguette. De Vietnamese variant van de baguette wordt bij VIÊN dagelijks vers bereid middels een traditioneel recept dat al jarenlang in de familie zit.

Bij VIÊN is veel zorg besteed aan het creëren van een simpel menu, wat voor iedereen toegankelijk is. Dit is gelukt met Halal kip en rund, vegan tofu en vegan faux chicken en glutenvrije producten. Zo kun je met de hiervoor genoemde vlees(vervangers) kiezen voor een Banh mi, spring rolls en/of noodle salad bowls. Uiteraard zijn klassieke Vietnamese drankjes zoals de Vietnamese iced coffee, avocado smoothie en lemon soda, onmisbaar bij een Vietnamese Banh mi Shop.

V.Chau mede oprichter VIÊN: “Wij willen met ons eten mensen graag kennis laten maken met streetfood uit Vietnam. Het echte werk is nog niet voldoende aanwezig in Amsterdam. Met onze recepten die afkomstig zijn van mijn oma en vader hopen wij hier verandering in te brengen en de authentieke Vietnamese keuken goed te representeren”.