21 maart 2021, door Maartje

De Bakkerswinkel Amsterdam (en dan specifiek die aan de Roelof Hartstraat)

21 maart 2021, door Maartje

De Bakkerswinkel Amsterdam (en dan specifiek die aan de Roelof Hartstraat)

Wat? Hebben we het hier nog niet over de Bakkerswinkel in Amsterdam gehad? Dat is een fout, nee, een grove fout want we komen er graag en veel. Die op de Wallen is vlak bij ons HQ en hét adres voor de beste scones, bij die in het Westerpark haken we aan voor een vroeg (want hond en kind) weekendontbijt en die in Zuid, aan de Roelof Hartstraat is, nouja, gewoon FENOMENAAL wat betreft de lekkerste take out van het moment, alles homemade gemaakt.

Bakkerswinkel Roelof Hartstraat

Bakkerswinkel Roelof Hartstraat

Even terug: Bakkerswinkel is een mooie verzamelnaam voor zaken door heel het land (knap als je er nog nooit van hebt gehoord). Maar bij dezen dus een extra hartje voor de Bakkerswinkel in Zuid. Waarom? Omdat het er knus is, omdat de service altijd goed is, je er met liefde naar binnen wordt gekeken en omdat de zaak een soort dorpsgevoel met zich meebrengt in de grote stad (mede door de vaste leuke gasten die elke week hetzelfde recept komen halen).

Zeker scones

Zeker scones

Daarnaast wat extra liefde voor de harde werkers in dit filiaal, Koen en Irma. Koen zwaait de scepter in de keuken (hij bakt de scones en de taarten) en Irma is het gezicht richting de gasten. Scones en taart, ja, maar vergeet zéker ook die andere heerlijke gerechten niet: tosti’s van de dag, die altijd weer zalig, verrassend en extreem royaal belegd zijn. Of de salades, waar we echt geen genoeg van kunnen kunnen krijgen. Maar wel plek overhouden voor een toetje! Het water loopt je in de mond bij de heerlijke taarten en de nog lekkerdere scones met natuurlijk… lemon curd. Die laatste kun je nu allemaal mee nemen, net als heerlijke koffie. Snel naar de Roelof Hartstraat allemaal!