15 maart 2020, door Maartje

de beste corona initiatieven: thuis naar school

15 maart 2020, door Maartje

de beste corona initiatieven: thuis naar school

Uitzonderlijke tijden vragen - nee, sméken, om uitzonderlijke initiatieven. Begin thuis, bij jezelf en je naaste omgeving want het Corona virus raakt om in meer of mindere mate allemaal (check ook meteen deze lijst met tips om het virus buiten te houden en hoe je je medemensen kunt helpen: tips tijdens de Corona pandemie).

Maar wat als je kinderen hebt die niet naar school kunnen? Hoe lang gaat dat duren en kun je ze dan blijven voorzien van kwalitatief goed onderwijs? Dat is een vraag die veel ouders bezig houdt en we vinden het Thuis naar School initiatief dat dit weekend opgestaan is, dan ook briljant. Live naar school gaan, gewoon thuis, dat is Thuis naar School.

 

Thuis naar school

Thuis naar school

Hoe dat werkt? Goede ideeen zijn eenvoudig (mits goed uitgevoerd, en dat lijkt absoluut het geval te gaan zijn): Via een live verbinding vanuit een professionele studio krijgen de Thuis naar School leerlingen interactieve lessen van echte meesters en juffen. Thuis naar school zorgt voor inhoudelijk goed onderwijs, interactieve lessen, betrokken leerlingen en controleerbare aanwezigheid (!) zodat het leerplicht-proof is. En we vragen niks van de IT omgeving van scholen omdat ouders zelf bij ons inloggen.
Elke werkdag worden de meeste geweldige lessen gegeven vanuit onze studio klaslokalen aan de groepen 3 t/m 8 van 9:00-12:00 uur.  Zoals taal, spelling, rekenen, wereldoriëntatie en gym.

Het initiatief komt van Redrum Bureau en Op de Eerste Rij, twee geweldige bedrijven die de afgelopen dagen non stop hebben gewerkt om (basisschool) leraren te zoeken, samen met hen lessen voor te bereiden en alles op te nemen. En om natuurlijk de ‘achterkant’, het hele technische verhaal, op orde te krijgen zodat alles voor ouders en leerlingen zo gebruiksvriendelijk mogelijk is.

Hier kun je je inschrijven. Go!