Nederland, Utrecht15 december 2023, door Merche Ariza Gallego

De Bierkantine in Utrecht: de plek voor speciaalbier en BBQ food

Nederland, Utrecht, 15 december 2023, door Merche Ariza Gallego

De Bierkantine in Utrecht: de plek voor speciaalbier en BBQ food

Grote kans dat je als je van speciaalbier houdt en in Utrecht woont, je weleens langs bent geweest bij De Bierkantine. Zo niet, dan delen we graag deze tip met je. Op tien minuten fietsen van het centrum vind je deze unieke locatie met een groot terras, en een nog groter restaurant mét arcade. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat je bij De Bierkantine terecht kunt voor bier. Met elf taps, zeventig vaste bieren én een wisselende bierkaart weten wij het zeker: jij vindt hier het pilsje van je dromen. De Bierkantine staat uiteraard hier bekend om, maar wij komen er ook net zo graag voor het eten. Voor een avondje uit in Utrecht hoef je de stad niet in, bewijst deze toffe plek maar weer eens.

De Bierkantine Utrecht

De Bierkantine Utrecht

We hebben allemaal wel eens gebarbecued bij de buurman in de achtertuin, maar bij de Bierkantine proef je the real deal. De menukaart is net zo divers als het bieraanbod. Vleesliefhebbers kunnen hier terecht voor klassiekers zoals brisket, entrecote en burgers, allemaal uitgevoerd tot in de perfectie. Ook zijn er lekkere vegetarische opties. Wat dacht je van een aubergine die langzaam gegaard is op een open vuur met sesam BBQ-saus en houtskool (!) mayonaise?

Of je nou één biertje gaat drinken of uitgebreid gaat tafelen, doe jezelf een plezier en bestel de Cauliflower Tempura. Het lukt maar niet om die lekkere rooksmaak goed te omschrijven, dat is iets wat je gewoon moet proeven.

De Bierkantine