29 juli 2020, door Maartje

We zetten de bloemetjes buiten (met de BioBos van Bloomon)

29 juli 2020, door Maartje

We zetten de bloemetjes buiten (met de BioBos van Bloomon)

Bij Bart houden we van bloemen en we menen te weten dat bloemen ook van ons houden. Barts bloemen, Barts bloomon - afijn, de link is nogal snel gelegd natuurlijk. Hoe we dat thuis aanpakken, zo tijdens de zomermaanden? We hebben steevast een bossie buiten staan! Dat siert je tuin/ balkon/ buitenpostzegel namelijk direct helemaal op. Wel even opletten dat je de boel een beetje in de schaduw zet, vinden ze fijn, die blommen.

Wat wij op onze beurt fijn vinden, is dat onze vaste Nederlandse bloemenservice bloomon nu ook onze favoriete bloemen heeft: het pluk-stijl-bio-bosje! Een duurzaam stevig veldboeket direct van de teler, onbespoten en toch helemaal in dat vrolijke bloomon stijltje waarvoor je bij het bedrijf aanklopt. Wij zijn fan!

bloomon Bio Bos

bloomon Bio Bos

Ondanks de vele duurzame initiatieven die er zijn, valt er in de bloemensector nog opvallend veel winst te behalen – opvallend wel aangezien we het over een echt buitenproduct hebben. Dat punt mag bloomon graag even aanstippen én ze maken er meteen werk van. Zoals dat hoort natuurlijk. Bij de start van bloomon is de keten al flink ingekort waardoor er direct contact is met de telers, de bossen verser dan vers zijn, er bijna geen ‘verderf’ is en ze voorkomen op die manier veel CO2-uitstoot. Een goed begin maar de bloomonners gaan nog een stapje verder: hier lees je hoe.

Ook belangrijk is het resultaat van al die inspanningen. Want is het wel móói? JA! Dat is het. Inside and out. De Bio-bos is een bos met 100% biologische bloemen van gecertificeerde Nederlandse kwekers. Biologische bloemen worden in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld. Natuurlijke meststoffen en sterke rassen, mechanische onkruidbestrijding en diversiteit op en rond het veld om natuurlijke vijanden te stimuleren. Wat voor bos je mag verwachten? Dat is een verrassing! Er wordt – uiteraard – gewerkt met bloemen van het seizoen en daar worden verrassende bloomon-stijl boeketten van gemaakt.

Hier bestel je ze

more details!

more details!

De vaas en de bloemen zijn uiteraard van Bloomon.

De kleurige buitenkussens is een selectie die ik maakte bij HouseHold Hardware. Ze verkopen al deze kussens maar je moet er dus wel zelf even om vragen!

De parasol is via Sissyboy Homeland, het zwart-wit tafeltje oud en van Karwei (niet meer te koop), het kleed is van Kitch Kitchen (ook oude collectie).