1 juni 2020, door Maartje

De Gouden Reael, Amsterdam (west/centrum)

1 juni 2020, door Maartje

De Gouden Reael, Amsterdam (west/centrum)

Het beste terras van Amsterdam? Wie het weet mag het zeggen, maar pak vooral deze lijst er even bij (we did our best): het terras van Amsterdam.

Hoe dan ook: één van de beste, fijnste, mooiste, zonnigste en lekkerste is het terras van De Gouden Reael in Amsterdam West. Ook tot die categorie omdat (bijna) iedereen deze altijd vergeet ;-). Zit je? Op het terras dus? Dan heb je achter je de monumentale panden van het Prinseneiland, terwijl je uitkijkt op het IJ, Silodam en de nieuwe bouw van de Westerdoksdijk. Uniek.

 

De Gouden Reael

De Gouden Reael

Dan hebben we het overigens ook echt niet alleen over het terras (aan het water en met gigantisch veel zonuren, uitkijkend op een beeldschoon bruggetje) maar eigenlijk is dit hele buurtje aan de rand van het Prinseneiland de wandeling waard.

 

En dan hebben we het nog niet eens over her restaurant zelf gehad: sinds eind vorig jaar is het historische restaurant in handen van de familie Caron. Je weet wel, die van onze favorieten Café Caron & Petit Caron, 2 prachtzaken in de Amsterdamse Pijp. Met de overname breiden ze de vertrouwde kwaliteit en goede sfeer van hun restaurants uit naar een unieke plek in de stad. Een echt daar-moet-je-weet-van-hebben plek. Bij dezen.

Wat trouwens misschien nog leuk is om te weten, is dat toen vader Alain Caron in de jaren 80 voor de liefde naar Amsterdam verhuisde, hij hier als eerste baan in de keuken ging werken. Ontzettend mooi en symbolisch dat hij dit restaurant na al die jaren met zijn zoons over heeft mogen nemen. We mega like!
"

lees ook even het (groeiende) lijstje met de fijnste terrassen van het land: het beste terras van Nederland

"