Nederland, Den Haag4 maart 2020, door Imara Milatz

De Gyros Club, Den Haag

Nederland, Den Haag, 4 maart 2020, door Imara Milatz

De Gyros Club, Den Haag

Nieuw op het hoekje van de Grote Markt en de Schoolstraat, vind je in Den Haag sinds kort de Gyros Club. Velvet banken, roze neon letters en hysterische cocktails, Griek wie? 

 

 

 

De Gyros Club

De Gyros Club

Waar in relatief korte tijd verschillende restaurants deze plek hebben gepasseerd, zijn het nu Grieks street food en roze neon letters die het waar gaan maken op deze hoek. Overigens een hoek waar je in de zomer heerlijk op het terras zit en waar een fijn stukje Grote Markt bij hoort. Altijd gezellig. Bij de Gyros Club heb je twee opties, verdeelt over twee verdiepingen. Beneden staan ronde velvet groene banken rond grote ronde tafels waar je met een heel gezelschap een pita gyros kunt eten. Helemaal naar eigen wensen samen te stellen, dus maak je eigen favoriete Griekse combinatie. Op de begane grond dus een menu in Griekse cafetaria stijl, maar dan wel een cafetaria met een tikkeltje chique interieur, inclusief glimmende bar. 

Boven vind je geen groen maar roze velvet, en de fameuze roze neon letters die menig instameisje’s hart sneller zal laten kloppen. Fuck social media, I’m dope in real life, prijkt de ietwat ironische tekst. Dat vraagt erom (zie de Gyros Clubs getagde posts op instagram). Het interieur van de Gyros Club werd vorm gegeven door de Horecafabriek, die we onder andere kunnen kennen van hun werk bij de Amsterdamse én Haagse Mama Kelly en van Meddens in Hilversum (zien wij daar een millenial pink patroon?). Die stijl is overduidelijk terug te vinden bij de Gyros Club, en misstaat allerminst. We blijven nu eenmaal fan van roze interieur en groen jungle behang. Op deze roze verdieping op de kaart? Eerlijkheid gebied te zeggen dat je hier wat harder je best moet doen om iets Grieks te ontdekken, al deelden we hier wel heerlijke hapjes zoals chicken dumplings en gefrituurde asperges. Ook inktvis, al was die een tikkeltje taai, maar de lekkere friet maakte dat snel goed. Verder op het menu nog meer hapjes om te delen, zoals een sashimi pizza van pita achtig brood of een vega versie met vega gyros (hey! Grieks!). Maak het af met een fancy cocktail (de rechterhand van de Griekse eigenaar is professioneel cocktail shaker) en jij zit heerlijk te genieten met uitzicht op de Grote Markt. Donderdagavond is het trouwens extra feest, want dan bestel je die cocktails voor €6,-. Zoals een van de specialiteiten van de Gyros Club: de Dragon King cocktail, die geserveerd wordt verstopt onder een stolp vol rook en aan je tafel pas onthult wordt. Dit geeft de pornstar martini-achtige cocktail een rokerig smaakje, en jouw instafeed een spectaculaire post. Doen we het daar dan allemaal voor? Neu, we’re dope in real life, geef ons maar dat goed gevulde broodje gyros. Maar instagame of niet: de Gyros Club heeft het in ieder geval helemaal onder controle. 

The Gyros Club