Nederland, Hilversum30 mei 2018, door Maartje

Meddens Hilversum

Nederland, Hilversum, 30 mei 2018, door Maartje

Meddens Hilversum

Het lijkt verdorie wel een Goois boekje hier tegenwoordig! We noemen een kakelverse Vida vestiging, we hebben het over Hotel Gooiland,en dan hebben we het beste (sort of speak dan he) paard van stal nog niet eens gehad: Meddens is de naam en Meddens is de jongste en woestaantrekkelijkste van 't Gooi.

Meddens

Meddens

Meddens werd, dat voorop gesteld, bijzonder slim vormgegeven: vreselijk mooi en helemaal van nu in al zijn roze tinten op de ene verdieping, roestorange en diepgroen op de andere, blauw en koper op nummer drie, draadstoeltjes versieren de hoeken, vogeltjesbehang daarachter. Een gigantische bar, een aantrekkelijke ‘visafslag’ en een trappenhuis over vijf verdiepingen (!) om over naar huis te schrijven… Beeld-, beeldschoon. Meddens beslaat drie van die verdiepingen in een pand dat voorheen een warenhuis was. Groots en een vleugje industieel. Tel daar eerder genoemde vormgeving bij op, gedaan door de lui van de Horecafabriek (MaMa Kelly o.a.)… Knappe vriendin die er niet een blokje voor omrijdt.

Maar… Alweer iets nieuws in Hilversum? Ja. Want, alsdus de eigenaar van Meddens: “een dorp met één kroeg trekt geen kip van buitenaf.” Heeft ‘ie een goed punt, en Meddens is de kers op de nieuwe-openingen-taart, zo blijkt. Overigens is Hilversum helemaal niet zo uit de richting, leerden we, en het Gooi is prachtig (pak vooral een rondje op de heide mee!). We dwalen af: Meddens.

Het restaurant is een van de betere in zijn eigen categorie. Categorie laagdrempelige vis-brasserie that is. Verwacht oprecht goed eten in die brasserie-stijl, met al het goede uit de zee. Oesters, een combinatie van zalmtartaar, tonijntartaar, krokante avocado en een gepocheerd ei (fav.), surf en turf natuurlijk, voor de grote trek, kreeften bisque (ook fav) en safraanrisotto met zeebaars. Om over de desserts op 1000 en 1 manieren nog maar te zwijgen. En hoewel de bediening af en toe nog licht chaotisch is, onwennig misschien, zijn ze wél ontzettend enthousiast, nee tróts op hun Meddens. En dat siert. Vriendelijk zijn ze ook dus ach, dan is een vergeten broodje met smeersels zo vergeten.

 

Drie verdiepingen en een groot terras, hartje Hilversum. Die moet je maar zien te vullen natuurlijk. Dat snappen de mensen van Meddens ook en daarom organiseert de club nu al, zo kort na de opening, het eerste mooie feestje: Vissa. Inderdaad, een visfuif welke iedere maand terugkeert. En wel iedere laatste vrijdag van de maand, schrijf maar mee: Oesters voor €1,-,vol op G&T’s om de vis mee weg te spoelen in de aanbieding en een gezellige DJ want het is toch vrijdag.