Nederland, Amsterdam10 februari 2021, door Maartje

MaMa Kelly, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 10 februari 2021, door Maartje

MaMa Kelly, Amsterdam

We waren er al met de opening in 2017 en zijn nog steeds fan: MaMa Kelly in Amsterdam. Het is er roze, het is er groot en het is er goed vertoeven, kunnen we je vertellen. Het liefst zitten we natuurlijk binnen, maar tot die tijd zijn de take-away boxen zeker geen straf. Favoriet is de high tea box; leuk als je ook die flamingo theepot hebt, maar dat ging ons een stap te ver voor thuis.

 

Laten we starten met het interieur. Niet over het hoofd te zien: het is er roze. De vloeren, de muren, de plafonds, de meubels. Alles behalve – spoiler alert – de toiletten en het uitzicht over de rode renbanen en groene trainingsveld. Het heeft de eigenaren wat nachtmerries bezorgd om de juiste kleur – één mooie kleur oudroze – goed afgestemd te krijgen in alle materialen. Niet te zoet of te schreeuwerig, maar knus en warm. Afgewisseld met warm hout, messing en plant-groen. Een palet dat vervolgens weer net iets anders wordt ingezet over de vier verdiepingen. Wat strakker, wat burlesquer, wat kreefteriger. En toch allemaal voldoen aan de voorwaarde van het gevoel van knus tafelen. De nisjes om cosy te borrelen, de barkrukken om staan te flaneren met je pink cocktail en de zitbankjes aan tafel om nooit meer weg te willen. Het deed ons wel een beetje afvragen of een groepje dinerende mannen zich hier ook zo thuis zou voelen. Maar het zal je verbazen. Date-materiaal is MaMa Kelly Amsterdam sowieso. Na een bezoekje kan Sketch in London meteen wat lager op je bucketlist komen te staan. Al komt de inspiratie voor het all pink trouwens van over de oceaan bij Pietro NoLita in New York vandaan. Leuk weetje vinden we.

Ja het is er hysterisch en het is een hype – wat niet echt past bij de Haagse no bullshit mannen van Kelly – maar foodwise is het er goed. Erg goed. De juiste basis gerechten staan op het menu en worden geserveerd met een eigen schwung. Kastanjes in de pompoensoep, truffel in de eierdooier van de steak tartaar en burrata met een heerlijke romige avocadocrème. De handtekening van MaMa Kelly is kip en kreeft. Beide goed mals, mooi opgediend en afgetopt met meer smaak naar keuze. Aanrader wat ons betreft; de spicy kip. Niet te spicy maar geeft wel een lekkere kick aan je gebruinde kippetje. Mama Kelly heeft niet alleen kip en kreeft. Er zijn een twintigtal voorgerechten – waarvan zo’n tien vegetarisch – en zo’n tien keuzes als de signatures je ding niet zijn. Verder zijn de Par Hasard frieten jummie, de huisgemaakte (?) mayo om je vingers bij af te likken en het brood om net iets te veel van te eten.

Ze serveren een goede koffie vanuit de roze koffiemachine en een beleving van een kop thee. Die snap je wel als je hem zelf besteld hebt. Het zijn een kleine 200 zitplaatsen in een tiptop, indrukwekkend horecaconcept en wij nemen ons petje ervoor af. Tot snel weer MaMa Kelly Amsterdam!