• 18 July 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 July 2018
  • 10-11-2017
  • Amsterdam, Amsterdam Zuid, Nieuw

MaMa Kelly, Amsterdam

MaMa Kelly, Amsterdam

MaMa Kelly is as we speak geopend in Amsterdam. Het is er roze, het is er groot en het is er goed vertoeven kunnen we je vertellen. Het Haagse succes - met kip en kreeft als signature gerechten – is neergestreken in het Olympisch Stadion. En – aan vele de hits, likes en tags onder onze MaMa Kelly Amsterdam post te zien – hier keken velen al een poosje naar uit.

 

MaMa Kelly Amsterdam

Laten we starten met het interieur. Niet over het hoofd te zien: het is er roze. De vloeren, de muren, de plafonds, de meubels. Alles behalve – spoiler alert – de toiletten en het uitzicht over de rode renbanen en groene trainingsveld. Het heeft de eigenaren wat nachtmerries bezorgd om de juiste kleur – één mooie kleur oudroze – goed afgestemd te krijgen in alle materialen. Niet te zoet of te schreeuwerig, maar knus en warm. Afgewisseld met warm hout, messing en plant-groen. Een palet dat vervolgens weer net iets anders wordt ingezet over de vier verdiepingen. Wat strakker, wat burlesquer, wat kreefteriger. En toch allemaal voldoen aan de voorwaarde van het gevoel van knus tafelen. De nisjes om cosy te borrelen, de barkrukken om staan te flaneren met je pink cocktail en de zitbankjes aan tafel om nooit meer weg te willen. Het deed ons wel een beetje afvragen of een groepje dinerende mannen zich hier ook zo thuis zou voelen. Maar het zal je verbazen. Date-materiaal is MaMa Kelly Amsterdam sowieso. Na een bezoekje kan Sketch in London meteen wat lager op je bucketlist komen te staan. Al komt de inspiratie voor het all pink trouwens van over de oceaan bij Pietro NoLita in New York vandaan. Leuk weetje vinden we.

2mamakelly

Ja het is er hysterisch en het is een hype – wat niet echt past bij de Haagse no bullshit mannen van Kelly - maar foodwise is het er goed. Erg goed. De juiste basis gerechten staan op het menu en worden geserveerd met een eigen schwung. Kastanjes in de pompoensoep, truffel in de eierdooier van de steak tartaar en burrata met een heerlijke romige avocadocrème. De handtekening van MaMa Kelly is kip en kreeft. Beide – inmiddels - goed mals, mooi opgediend en afgetopt met meer smaak naar keuze. Aanrader wat ons betreft; de spicy kip. Niet te spicy maar geeft wel een lekkere kick aan je gebruinde kippetje. Mama Kelly heeft niet alleen kip en kreeft. Er zijn een twintigtal voorgerechten – waarvan zo’n tien vegetarisch – en zo’n tien keuzes als de signatures je ding niet zijn. Verder zijn de Par Hasard frieten jummie, de huisgemaakte (?) mayo om je vingers bij af te likken en het brood om net iets te veel van te eten.

3mamakelly

Tegen de tijd dat we klaar waren met pre-tasten konden we niet meer aan een toetje denken. Te bevredigd en vol van al dat roze gingen er nog net twee hapjes smeuïge cake in. De menukaart was op dat moment nog niet gereed dus de nagerechten zijn nog even een mysterie. Wel serveren ze er al een goede koffie vanuit de roze koffiemachine en een beleving van een kop thee. Die snap je wel als je hem zelf besteld hebt. Het hopen is nu nog op de goede zoete afsluiters en dat het juiste publiek de weg naar MaMa Kelly weet te vinden. Die dan hopelijk niet – zoals bij een hype vaak het gevolg is - op z’n Hollands gaan lopen zeiken als er een keer iemand van de vriendelijke bediening nog een beetje onwennig is tijdens het serveren van de gerechten of als je wat langer op je charmant gemaakte cocktail moet wachten. Het zijn een kleine 200 zitplaatsen in een tiptop, indrukwekkend horecaconcept en wij nemen ons petje ervoor af. Tot snel weer MaMa Kelly Amsterdam!