Nederland, Gelderland11 oktober 2023, door Julia Leijzer

De kantine van Bairro Alto: een altijd fijn adresje in Nijmegen

Nederland, Gelderland, 11 oktober 2023, door Julia Leijzer

De kantine van Bairro Alto: een altijd fijn adresje in Nijmegen

Een hidden gem in Nijmegen: De Kantine van Bairro Alto. Vlak achter de splendorfabriek aan de Groenestraat, een stukje buiten de stad in Nijmegen-Midden vind je deze 'kantine' vol heerlijke broodjes, yummy zoetigheden en goede koffie. Een kantine zoals we die vroeger kenden, dat is het zekers te weten niet. Maar, een kantine waar je als kind over kon dromen en je in je pauze de meest luxueuze lekkernij kon halen, dat is het zeker (maar dan anders!). Bij deze Kantine waan je je in een huiselijke lunchroom met een zomers terras waar je in alle rust kunt genieten en vertoeven in je vrije uurtjes.

Een koffietje in de zon

Een koffietje in de zon

Ga je vandaag binnen je koffietje drinken, of buiten? Niets is lekkerder dan een kopje met je neus in de zon. De combi tussen die heerlijke cappuccino in de frisse ochtend onder het genot van de nodige vitamine D. De keuze is dus snel gemaakt, toch! Op het gezellige terras tussen de bloemen en parasols kun je genieten van een vers bakkie, een verse jus d’orange en een tropische smoothie bowl. Een kickstart van je dag met alle vitamientjes van dien.

Puur zoetig genot

Puur zoetig genot

De Kantine is niet voor niets het zusje van het zoetsappige Bairro Alto aan de Kannenmarkt. Hier ligt de vitrine vol amandelcroissants, versgebakken appeltaart, bananenbrood, en heel veel meer. Nou, dat is bij De Kantine ook zéker het geval! Sterker nog, je hebt hier nog meer. How about pistache blondies, amandel-kokos taartjes, peren-yoghurt cake, we say yes to some pastries. 

Lunch bij de kantine

Lunch bij de kantine

En natuurlijk kan je hier terecht voor een zéér lekkere lunch in de huiskamer van de stad. Wat dacht je van een kimchi toast, groentetosti, of biologisch kantinebroodje van streekbakker Jorrit? Dit goed verborgen gebeimpje kent de lekkerste kaart, ook de voor de kleintjes. Denk aan, boterhammetjes notenpasta of appelstroop, een croissantje of bakje vers fruit. Seems like a family date! 

Een borrel op de vrijdagmiddag

Een borrel op de vrijdagmiddag

Ook voor een ouderwetse vrijmibo kun je terecht bij De Kantine van Bairro Alto voor een lekker wijntje, de biertjes staan hier altijd koud en de bitterballen en borrelplankjes worden zo gemaakt. Cheersen mag natuurlijk op elke dag van de week, want het leven moet je vieren (vooral als de zon schijnt!).

 

Kantine