Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 June 2019
  • 12-09-2018
  • Eten & drinken, Nieuw, Rotterdam

De leukste nieuwe van Rotterdam: eettentje Wes in het Oude Noorden

De leukste nieuwe van Rotterdam: eettentje Wes in het Oude Noorden

Allereerst: wanneer je je nieuwe zaak niet 'gewoon' WES noemt, maar lekker ongecompliceerd 'eettentje WES', omdat dat is wat het is: een eettentje, dan verdien je natuurlijk al bonuspunten voordat we ook maar iets van het hele gebeuren hebben gezien. Welkom eettentje WES. Nu al leuk.

Die bonuspuntenteller gaat echter nog wat harder rinkelen wanneer we begrijpen dat eettentje WES uitgebaat wordt door de gozer(t) die ook achter GROOS a.k.a. een van de leukste winkels van Rotterdam die pionierde in Het Industriegebouw (a.k.a. een van de leukste locaties van Rotterdam). Daarna zagen we het retro-coole logo, en gezellige terras en de menukaart... Conclusie: eettentje WES is een meer dan prima reden om jezelf weer eens naar het Rotterdamse Oude Noorden te brengen.

Eettentje Wes Rotterdam

Eettentje WES is lekker hip zonder ingewikkeld gedoe. Lekker Rotterdams dus, waar ze nog nooit hysterisch deden over een veel te dure geprakte avocado. Lekker. Al staat er wel van zulks op het menu bij eettentje WES hoor: cappuccino met havermelk, falafelballetjes, hummus... Van die gezonde zaken die we anno 2018 toch wel eten willen. Maar doe ons portie ff lekker zonder gedoe, danku.

Zoals bij eettentje WES dus. Een huiskamer voor jan en alleman in het gezellige Hoge Noorden, je weet wel, die wijk net buiten de gebade paden die de toeristen niet (meestal niet) weten te vinden en de leuke Rotterdammers des te goed. Vergis je niet: WES is er echt voor iedereen. We zaten naar vaders en moeders uit de buurt, opoe die aan kwam waaien, een toevallige puber en uiteraard de be-hoede-hipster (een hoed is de nieuwe snor en het nieuwe knotje viel ons op, maar dan makkelijker want voor jongens en voor meisjes. Zoek naar de hoek van de straat en alles komt goed.

Foto's door Mitchell van Voorbergen, bovenste foto door Titia Hahne