Nederland, Rotterdam12 september 2018, door Maartje

De leukste nieuwe van Rotterdam: eettentje Wes in het Oude Noorden

Nederland, Rotterdam, 12 september 2018, door Maartje

De leukste nieuwe van Rotterdam: eettentje Wes in het Oude Noorden

Die bonuspuntenteller gaat echter nog wat harder rinkelen wanneer we begrijpen dat eettentje WES uitgebaat wordt door de gozer(t) die ook achter GROOS a.k.a. een van de leukste winkels van Rotterdam die pionierde in Het Industriegebouw (a.k.a. een van de leukste locaties van Rotterdam). Daarna zagen we het retro-coole logo, en gezellige terras en de menukaart... Conclusie: eettentje WES is een meer dan prima reden om jezelf weer eens naar het Rotterdamse Oude Noorden te brengen.

Eettentje Wes Rotterdam

Eettentje Wes Rotterdam

Eettentje WES is lekker hip zonder ingewikkeld gedoe. Lekker Rotterdams dus, waar ze nog nooit hysterisch deden over een veel te dure geprakte avocado. Lekker. Al staat er wel van zulks op het menu bij eettentje WES hoor: cappuccino met havermelk, falafelballetjes, hummus… Van die gezonde zaken die we anno 2018 toch wel eten willen. Maar doe ons portie ff lekker zonder gedoe, danku.

Zoals bij eettentje WES dus. Een huiskamer voor jan en alleman in het gezellige Hoge Noorden, je weet wel, die wijk net buiten de gebade paden die de toeristen niet (meestal niet) weten te vinden en de leuke Rotterdammers des te goed. Vergis je niet: WES is er echt voor iedereen. We zaten naar vaders en moeders uit de buurt, opoe die aan kwam waaien, een toevallige puber en uiteraard de be-hoede-hipster (een hoed is de nieuwe snor en het nieuwe knotje viel ons op, maar dan makkelijker want voor jongens en voor meisjes. Zoek naar de hoek van de straat en alles komt goed.

Foto’s door Mitchell van Voorbergen, bovenste foto door Titia Hahne