16 oktober 2019, door Michel + Renske

De leukste webshops voor kinderen

16 oktober 2019, door Michel + Renske

De leukste webshops voor kinderen

We zijn van die types geworden die makkelijker geld uitgeven aan het kroost, dan aan onszelf. Maar dan wel alleen aan echt leuk speelgoed en kwaliteitsspul dat een aantal rondes meegaat. Genieten met een grote G als we tijdens een avondje rondsurfen op het web hét perfecte (kraam)cadeau hebben gevonden. Bij deze webshops voor kinderen heb je 100% slagingskans:

Elenphant

Elenphant

Onze absolute nummer 1. Eigenaresse Petra selecteert alle merken eigenhandig en zorgvuldig zodat ze zeker weet dat het én goed is, én mooi blijft. Niet een site om heel even rond te snuffelen, want je bent zo twee uur verder. Je vindt er bijvoorbeeld popjes van Minikane met alle bijbehorende kimono’s en accessoires. Onze droom van toen we zelf drie waren. Maar bij Elenphant vind je ook een ruim scala aan Maileg muisjes met al hun toebehoren, het houten speelgoed van Grimm’s en al het leuks van Plan Toys. Wees gewaarschuwd, je bent slechts een paar klikken verwijderd van een vol virtueel winkelmandje. Wij rekenden uiteindelijk de houten Iglo vissticks van Erzi af; dé hit voor in het houten keukentje van onze kleine kok.

Elenphant

Pearls & Swines

Pearls & Swines

Attentie voor het volgende: Pearls & Swines is verslavend, we can tell you. Je online adresje voor de mooiste cadeaus, maar ook de prachtigste, handigste en meest zachte items voor pasgeboren snoetjes. Denk aan moon slings (hebben wij ook gegoogeld; knapste draagdoek die je gelijk wilt hebben als je ‘m ziet) en wikkelrompers van het fijne Susukoshi. Ander heerlijks is van Ferm Living, Banwood en Woodenstory.

Alles even in het echt zien en voelen en passen? Dat kan bij Gekaapt in Amsterdam West. Daar hebben ze een klein deel van het assortiment in de winkel. En handig; je bestelling kun je hier ook ophalen. Scheelt verzendkosten en is natuurlijk beter voor het milieu.

Pearls & Swines

Boekwijzer

Boekwijzer

Er gaan dingen goed en er gaan dingen minder goed qua opvoeden en alles, maar wat we echt écht elke avond doen, is voorlezen. Want niks leukers dan een mooi, lief en soms spannend verhaal voor het slapen gaan. Boekwijzer is daarom de ontdekking van de eeuw: je geeft de site een beetje kennis over je kinderen, hoe ze zijn, wat ze leuk vinden en hoe oud ze zijn. Vervolgens krijg je regelmatig een boekentip toegestuurd. Te gek!

Los van dit leuke concept hebben ze een dijk van een webshop met de meest originele, prachtige boeken. Op onze voorleeslijst: Julian is een zeemeermin, Een leeuw als Leonard, Ik prik en Potje. Boekwijzer is dus verantwoord én leuk.

Boekwijzer

I Love Speelgoed

I Love Speelgoed

Wat een assortiment en alles even enig. Vooral binnen het knutselgenre heeft I Love Speelgoed een verrassend aanbod. Djeco heeft de leukste pakketten om een druilerige zondagmiddag mee door te komen. Voor het jongere grut scoor je op deze site gegarandeerd een goed cadeau. Bonuspunten: bij het toetreden van nieuwe merken wordt er ook gelet op het mileu. We like that.

I Love Speelgoed

De Kleine Huismuis

De Kleine Huismuis

We kicken op fraaie webshops, en een waar je meer vindt dan je stiekem nodig hebt, is De Kleine Huismus. Een heerlijk overzichtelijke webshop. Tassen van Studio Noos, heerlijk riekend douchespul en stapels hydrofielen. Wat niet eigenlijk? Bij De Kleine Huismuis slaag je zekersteweten.

De Kleine Huismuis

Gras onder je voeten

Gras onder je voeten

Hoewel we op de site echt wel weer meer van hetzelfde voorbij zagen komen, en ook echt – sorry mensen van Gras onder je Voeten – een hoop zaken die er bij ons niet inkomen, heeft de site een dusdanig uitgebreid aanbod dat je er onmogelijk niet slagen kunt, voor het leuks dat je hebben wil (maar niet perse moet) en van die zaken die gewoon moeten (schijnt). Een mammoet van een webshop eigenlijk die je als (bijna) moeder sowieso voorbij hebt zien komen. Ook een optie op de site: de Geboortelijst. Een lijst die je naar vrienden en familie kunt sturen om te voorkomen dat je allerlei spul dubbel (of: stom!) krijgt. Handig, maar wat ons betreft ook altijd een beetje een gevalletje ‘gegeven paard in de bek’. Maar het kan dus op Gras onder je Voeten, en dat is goed om te weten.

Gras onder je voeten

Hoofdbeeld: @mama.elseline