Nederland22 februari 2021, door Maartje

Dit zijn de mooiste kussens (zo vinden wij dan he)

Nederland, 22 februari 2021, door Maartje

Dit zijn de mooiste kussens (zo vinden wij dan he)

Ken je dat? Dat je gewoon even zin hebt in een quick fix thuis? Niet te veel geld mag het kosten, het moest knus zijn (want hallo winter, hallo Netflix avonden) en liefst willen we ook nog wat kunnen mixen en matchen met wat we al hebben. Een nieuw kleed op de grond kan een hele prima oplossing zijn, maar sneller en voordeliger vooral is een spel met kussens. Voor onszelf stelden we alvast een shoplijst samen, en, vooruit, we delen 'm hier ook met jullie. De mooiste kussens, voila, dit zijn ze:

 

Oja, 'onze' Willemijn heeft ook haar favoriete kussens op een rijtje gezet. Vind je hier!

Barts Boekje x Atelier Pomme

Barts Boekje x Atelier Pomme

Ja natúúrlijk staan onze eigen kussen helemaal boven aan de lijst! Eigen kussens? Maar jazeker: samen met Atelier Pomme maakten we onze eigen kussenlijn. Een kleurrijke bedoeling moest het worden, met tal van vintage printjes die vooral met z’n allen bij elkaar een feest moesten zijn maar óók alleen kunnen shinen. En zo geschiede. Er zijn acht verschillende kussens en ze zijn het leukst wanneer je ze – Atelier Pomme stijl – persoonlijk maakt met een eigen (of algemene) quote. Een naam, een leus, een wens – you name it, we print it! Hier bestel je onze trots voor op de bank, bed of stoel.

The Jungalow & RA Interiors

The Jungalow & RA Interiors

The Jungalow (alleen die naam al! Smullen) is het easy access label van de New Yorkse (met een vaste base in Italie) Justina Blakeney. En dat niet alleen: het is ook een blog en een webshop. Een  van  de meest inspirerende die we kennen overigens want eindelijk kleur, prints, nog meer kleur en  gewaagde keuzes overal. En het werkt! Doe ons een huisje a la The Jungelow. Het Nederlandse equivalent op The Jungalow, en al even inspirerend op alle fronten, moet RA Interiors zijn. Via instagram deelt Reineke Antvelink (R.A. dus, aha) de beeldschone huizen die ze van A tot Z inricht. Oja: de kussens verkoopt ze dus los. Stuur Reineke even een mailtje (adres op de website) en dan reageert ze vast. Denken we. En anders host ze af en toe een heerlijke sale: houdt die in de smiezen voor naast kussens ook lampenkappen en ander hebberigmakend kleingoed.

Wolf Ware

Wolf Ware

Sowieso gaan we nogal lekker op het Amsterdamse Label Wolfware. Verrassende easy access kleding en moois voor in huis. Moeten we Wolfware omschrijven, dan proberen we duidelijk te maken dat het label alles behalve standaard is maar dat óók mensen die niet per se een mega  uitgesproken smaak hebben, of in elk geval daar niet mee te koop lopen, zich in waarschijnlijk helemaal Wolfware kunnen vinden, en dat terwijl alles bij elkaar juist wél heerlijk kleurrijk en uitgesproken is (precies zoals wij het zelf graag hebben eigenlijk). Knap vinden we dat: een allemansvriend zijn zonder een allemansvriend te zijn. Ga maar kijken, dan snap je wel wat we bedoelen. Wolfware

De duurzame: Palais

De duurzame: Palais

Dat we fan zijn van Palais weten jullie al. We scheven er al immers eerder over. EN hoe kan het ook anders: er is kleur, er zijn de mooiste materialen én alles is duurzaam en met liefde voor mens en maker geproduceerd. In ons favo-kussens0-lijstje mag Palais dan ook zeker niet ontbreken. Sterker nog: hij moet op één. De kussen zijn prachtig, alles handbeschilderd en borduurt. En zijn ook een ideaal duurzaam cadeau om te geven (of te krijgen!) tijdens de feestdagen. Twee mooie kussens op je bank en je waant je zo even in India of bij Ell Fenn in Marakech. Just what the doctor ordered tijdens deze donkere koude dagen.

Lees meer: Palais

De influencer: FINE LITTLE DAY

De influencer: FINE LITTLE DAY

Een hele andere stijl zijn de kussens van het lieve Fine Little Day. Ook hier draait alles om passie voor vakmanschap, expressie van het speelse, handgetekende lijnen die een verhaal vertellen. Alle kussens zijn anders, uiteraard, maar de patronen en de ontwerpen zijn gebaseerd altijd op de Scandinavische natuur. Mooi, niet?

Ook leuk is het verhaal achter het label: eigenaresse Elisabeth begon Fine Little Day in 2007. Niet als merk voor kussens maar als blog! Haar snapshots uit het gewone leven vielen al snel op en de blog werd opgemerkt door grote bladen zoals Vogue living, Lucky Magazine, Design Sponge, Apartment Therapy en de New York Times. Van het een kwam het ander, en Fine Little Day is het tastbare resultaat. Het label staat voor milieuvriendelijke producten van hoge kwalitatieve waarde. En niet alleen kussens: ze maken alles van beddengoed, textiel, posters en fashion voor groot en klein.

De allemansvriend: MADAM STOLTZ

De allemansvriend: MADAM STOLTZ

‘Home Sweet Home’ is volgens Pernille Stoltz, eigenaresse en oprichtster van Madam Stoltz, te allen tijde het uitgangspunt van ieder Stolz item. Snappen we meteen zodra we de Stolz items zien. De verschillende accessoires vertellen elk een eigen verhaal en laten je al gauw helemaal thuis voelen. Heerlijk.

De collectie van Madam Stoltz bestaat uit mooie, kwalitatieve producten, ontworpen in Denemarken en vervaardigd door vakkundige Indiase mensen. Pernille ontmoette hen persoonlijk en zij inspireerden haar tijdens haar reizen. Het resultaat? Een prachtige collectie unieke artikelen. De accessoires zijn stijlvol en karakteristiek. Wij zijn helemaal weg van de velours kussens in allemaal verschillende vormen en kleuren. Lekker op de bank deze kerstvakantie, haardje aan, wijntje erbij en er nooit meer vanaf!

Hollands trots: HK LIVING

Hollands trots: HK LIVING

We steken onze liefde voor het Nederlandse HK Living sowieso niet onder stoelen of banken. Nee nee, we leggen ‘t er liever op. En wat een droom is de huidige kussen collectie van HK Living weer! De warme kleuren, de rijke stoffen en prachtige patronen. Alles even verleidelijk en een dot van het een of ander maakt je zithoek of slaapkamer meteen gezellig en huiselijk.

HK Living is een Nederlands merk opgezet door Emiel Hetsen en Sander Klaver. Ze hebben het merk opgericht in 2009 en in 10 jaar is het merk uitgegroeid tot een internationaal merk. Knap! 

HK living brengt items die al eeuwen in en rond het huis gebruikt worden terug in een nieuw design. Inspiratie en ideeën voor nieuwe collecties worden uit het verleden gehaald en in een nieuw jasje gestoken. De unieke producten hebben de look van vroeger, maar beschikken over de functionaliteit van nu. Ze maken gebruik van originele vormen, pure materialen en eigentijdse dessins. Ook HK living laat zich inspireren op reizen. Van simplistische Japanse kunst of botanische invloeden uit de Zuid-Amerikaanse Amazones tot wilde prints uit Afrika.

locatie Antwerpen

De Spaanse: LORENA CANALS

De Spaanse: LORENA CANALS

Nog zo’n droommerk is Lorena Canals. Spaans dit keer. Ha! Oprichtster Loren startte in 1990 in Barcelona en is gespecialiseerd in zachte, zware, aaibare vloerkleden voor de baby-, kinder- en woonkamer. Leuk, ja. Leuker nog is het feit dat ze daar sinds kort een kussencollectie aan toe heeft gevoegd. Zijn wij blij mee. Wat zijn de kussens mooi! We zijn met name fan van het sierkussen (de circle) met de franjes. Alle kussens zijn gemaakt van ECO katoen en zijn wasbaar, wat ook erg fijn en handig is (hallo kids in huis).

Sowieso worden we heel gelukkig als we zien, horen, lezen, voelen en ruiken dat steeds meer interieurmerken bezig zijn met duurzaamheid. Ook Lorena Canals hecht zeer aan een eco-vriendelijk productieproces en gebruikt duurzame grond- en hulpstoffen. Het bedrijf ziet er zelf op toe dat er geen kinderarbeid wordt ingezet bij de productie.

De up-to-date-te: BLOOMINGVILLE

De up-to-date-te: BLOOMINGVILLE

Bij Bloomingville kun je altijd terecht voor mooie, betaalbare kwalitatieve kussens. Dit Scandinavische merk heeft een prachtige, unieke stijl die je uit duizenden herkent. Bloomingville combineert hoogwaardige kwaliteit met vintage design. Hip, trendy en altijd stijlvol. Bijvoorbeeld dit mooie vierkante terracotta sierkussen met geborduurde print aan de voorzijde, en een effen stof aan de achterkant. Of de langwerpige ovalen kussen met franjes, we love it!

Gedreven door de passie om voortdurend verrassende veranderingen in je thuis aan te brengen, richtte de Deense Betina Stampe in 2000 het merk Bloomingville op. Al snel groeide dit uit tot een succesvol internationaal merk. De producten in onze webshop hebben allemaal een typische Bloomingville stijl – kan niet missen.

De Snelle: FEST AMSTERDAM

De Snelle: FEST AMSTERDAM

De kussens van FEST zijn prachtig. Ze zijn duurzaam (alweer, verveeld nooit) en zijn zowel tijdloos als ontwerp én trendvolgend. Kan dat? Ja dat kan. Kijk maar naar FEST. Het idee is dat je ook op de lange termijn gelukkig wordt van de kussens. De kussens hebben veelal pastel-achtige tinten en mooie geometrische vormen.

FEST is opgericht door de Nederlandse Femke Furnée. Omdat ze mooie, betaalbare designproducten miste in de huidige markt. Ze geloofde (en gelooft) dat goed vormgegeven producten mensen blij kunnen maken. High-end design toegankelijk voor een brede doelgroep, dat idee. De meubelcollectie wordt volledig in Europa geproduceerd – de meerderheid zelfs binnen Nederland. Er is een eigen designteam, maar FEST nodigt regelmatig gastontwerpers uit.