België, Gent30 oktober 2018, door Maartje

De mooiste uitvalsbasis van Gent: Guesthouse Atelier Turquoise

België, Gent, 30 oktober 2018, door Maartje

De mooiste uitvalsbasis van Gent: Guesthouse Atelier Turquoise

Prachtig zijn ze, de wit gesauste hotels met vintage designstukken overal, kamers als toonzalen en een prijskaartje waar een normaal mens een paar weken voor moet werken. En soms komt er een kleurrijke parel voorbij die op alle vlakken het tegenovergestelde is: kleurrijk, one of a kind, copy-paste-inspirerend én betaalbaar. Dat is Guesthouse Atelier Turquoise, vroeger een studentenhuis, tegenwoordig een logeervertrek in het Belgische Gent.

Guesthouse Atelier Turquoise

Guesthouse Atelier Turquoise

Even terug: Atelier Turquoise is van oorsprong het creatieve keramieklabel van Kristien de Ridder. Een Vlaamse met een feilloos gevoel voor kleur, kleurcombinaties en een verzamelwoede voor de mooiste stoffen. Dat laatste komt niet terug in het karamieklabel maar wél in de bed and breakfast die Kristien samen met haar dochter Charlotte – eveneens gezegend met een flinke portie stijlgevoel – runt.

Het moeder-dochter-duo creerde in een statig herenhuis in een eveneens statige straat vlakbij het Sint-Pietersstation in het immer gezellige Gent hun guesthouse: een tweekamers tellend verblijf. Die kamers kamers – studio’s eerder – zijn niet met elkaar te vergelijken: allereerst is er de Apollo Suite, een zwoel, vorstelijk, mysterieus verblijf aan de straatzijde voor twee personen. Paars matched hier met groen (jawel, het kan), de plafond zijn torenhoog en de schoorsteenmantel mag mee naar huis.

Er is een eigen badkamer waar het Marokkaanse tegelwerk een showcase is voor de keramiekkunsten van Atelier Turquoise, uiteraard aangevuld met de lekkerste producten. Kwaliteit voorop; vorstelijk, we zeiden het al. Dat geldt overigens ook voor de Emmanuelle-stoel in de erker – eentje om nooit meer uit te komen.

De tweede ruimte is de Boho Cave, een minimalistische (in vergelijking met de Apollo Suite) schuilplaats op de benedenverdieping (hence het ‘cave’) geïnspireerd op het beste van Ibiza. Veel wit, veel rust, veel Marokkaanse kussens, textuur op de muren en veel hout. En natuurlijk overal het kleurrijke keramiek van eigen makelarij, iets dat door het hele pand terugkomt. De Boho Cave is voor 2 tot 5 personen en je kunt er met een gerust hart een week (of langer) terecht dankzij het kleine maar goed uitgeruste keukenblok.