13 oktober 2021, door Maartje

Perfecte uitwaaiadressen voor de herfstvakantie

13 oktober 2021, door Maartje

Perfecte uitwaaiadressen voor de herfstvakantie

Hallo Herfst! Hallo regen en dagen die korter worden, natte voeten en rode wangen. Klinkt blegh, maar als we heel eerlijk zijn, vinden we het heerlijk: neus in de wind, laarzen aan, standaard iets voorover gebogen lopen en dan het weer trotseren maar. Zodat je nadien die warme chocomelk écht verdient hebt. We zitten er op hoor, op de herfstperikelen, en denken zodra de dagen korter worden (als altijd) meteen aan het strand of aan knusse logeerhuisjes diep verscholen in het bos. Kaarsen aan en spelletjes spelen. U snapt: het is ons favoriete seizoen. Dus selecteerden we een aantal favoriete plekken die perfect uitwaai- en rode bladeren-zoeken-materiaal vormen voor tijdens de herfstvakantie. Doen we er meteen wat aankleedtips bij. Graag gedaan.

Retro huisje

Retro huisje

Onze vingers hebben de weg toch weer terug gevonden naar zoektermen als ‘retro huisje’ of ‘knus huisje’ en voilà, we stuitten op dit enige retro huisje in Oostkapelle, Zeeland. Dit kleine, houten huisje verwelkomt je met een veranda. Als wij kijken in Bart’s dictionaire bestaat er gewoon niet zoiets als een ‘stomme veranda’. Bestáát niet. En dat bewijst ook dit gezellige ding met kussens en dekens maar weer. Binnen is het klein, fijn en praktisch ingedeeld. Veel retro meubels, veel groen spul, een vide en een LP-speler. Binnen kun je weinig kanten op – wat soms wel eens fijn is, buiten kun je juist álle kanten op. De bossen, het strand en Domburg zijn op loop- en fietsafstand. Lees meer.

Boshuis Vroeg

Boshuis Vroeg

Nu we Nederland (nog steeds) aan het herontdekken zijn, kunnen we geen genoeg krijgen van boshuisjes. Al zitten de meeste natuurhuisjes standaard vol, dus hoe meer huisjes, hoe meer vreugd. We zijn dus maar wat blij met de komst van Boshuis Vroeg in Drente. Alle ingrediënten voor een fijn weekend of weekje weg zijn aanwezig: een cabin in de natuur, een knap interieur en genoeg bedden voor alle vrienden en kinderen. Aan de rand van het bos in Appelscha – dat klinkt al zo leuk – ligt Boshuis Vroeg. Het moderne houten huis is omringd door een stukje privé bosgrond en vanuit hier wandel je zo nationaal park Drents-Friese Wold in. Lees meer.

BEA B&B, Knokke-Heist

BEA B&B, Knokke-Heist

Aah… Knokke! In de zomermaanden is het er een drukte van jewelste en juist daarom is het najaar in Knokke nog leuker. Een en ander wordt alleen nog maar beter wanneer het logeeradres van de Belgische Bea Mombaers het eindstation is. In een stijlvolle villaboerderij met rieten dak, in een groene buitenwijk van de badplaats Knokke – het chique Knokke-Le Zoute, een klein stukje wandelen naar de zee – vind je het beeldschone gastenverblijf B&B Bea. Lees meer

"

Meer lezen over Knokke-Heist? Hier lees je onze favoriete adressen: Barts Best of Knokke-Heist

"

Op naar de Cotswolds

Op naar de Cotswolds

Denk je regen, dan denk je aan Engeland. Wij wel. Geeft niks: om die reden trekken we juist tijdens het Europese regenseizoen het allerliefst naar het Engelse platteland; dan kan het ook niet tegenvallen. Sowieso zijn de Cotswolds het hele jaar door een pittoresk plaatje en er geet geen jaar voorbij dat we ons adressenboekje niet uitbreiden met tips (zie hieronder). Waarom we er zo graag komen? Omdat we houden van de Engelsen en hun gezellige dronk (iedere pub is er een aanrader!) en vanwege het feit dat de buitenlui hier het fancy buitenleven tot een kunst hebben verheven: iedereen ziet er uit als een landheer of -dame.

"

Pak meteen al onze Cotswolds tips er even bij: Barts Best of The Cotswolds

"

Le Barn, Frankrijk

Le Barn, Frankrijk

Over boeren en buitenlui gesproken… Hotel Le Barn is het ideale herfstverblijf voor wie het land in wil, maar óók van de stad (Parijs!) wil genieten. Win win noemen we dat. Midden in de natuur, omringt door schattige Franse dorpjes en weilanden, vind je het hotel met sauna, een grote haard en heel (maar echt héél) veel kaas en wijn.

Hotel Le Barn ligt 90 kilometer ten zuiden van Parijs waar je de natuur in rijdt langs schattige Franse dorpjes en weilanden, waarna je bij het hotel uitkomt. Giga veel land, een sauna, een grote haard en heel (maar echt héél) veel kaas en wijn. Ofwel: recharge yourself.

Het geheel oogt eerder als die western ranch, of een plekje gestolen vanuit de Cotswolds. Zo rijkelijk in het groen. Het eten is daarentegen op en top een Franse aangelegenheid. Alle gerechten in restaurant La Serre zijn een masterclass in de Gallische landelijke keuken, geserveerd in een zonovergoten kas (mits ie schijnt, u snapt). Lees eer over le Barn

Lemelerberg Lodge

Lemelerberg Lodge

We zijn vast niet de enige die, when winter is coming, het liefst zo lang mogelijk onder de wol blijven liggen… Hebben we het over beddengoed, dat gaat er eigenlijk niks boven het Nederlandse By Molle. Driewerfhoera dus dat het label niet alleen dat (prachtig beddengoed) verkoopt, maar dat je óók kunt logeren tussen By Molle, voor de volledige beleving zeg maar. Er zijn twee logeeradressen waarvan het prachtige Lemelerberg Lodge de jongste is.

De Lemelerberg Lodge ligt op een van de mooiste plekjes in Overijssel. Ten oosten van Zwolle op de zuidelijke helling van de 60 meter hoge Lemelerberg, een van de hoogste heuvels van Salland. Verborgen tussen de bomen met de natuur rondom en met uitzicht op de heide staat een historisch houten chalet, de logeerplek uit je dromen, gewoon in eigen land.

Het chalet kwam als bouwpakket vanuit Oostenrijk. Niet onlangs, nee, dat gebeurde al in 1925 en met de trein door de Nederlandse bankier Abraham Ledeboer. Hoe leuk! In de zomer organiseerde het gezin toen al heerlijke picknicks en in de winter speelden kinderen in de sneeuw (de originele langlaufski’s liggen nog op zolder). Je kunt nog steeds de rijke geschiedenis van de lodge voelen. De huidige eigenaren renoveerden de hut onlangs samen met Landschap Overijssel tot een gezellige schuilplaats om te genieten van het betere slow living. Met natuurlijke materialen, alles puur en milieuvriendelijk. Je kunt met twee tot vijf personen logeren tussen de uitgestrekte heidevelden en, gewikkeld in wol, een wandeling  maken op zoek naar de kudde schapen. De nachten zijn donker en je kunt het drummen van de specht horen. Je bereikt de lodge via een zandpad dat langzaam door het bos slingert.

"

Ook een aanrader: boek een midweek Terschelling! Hier wil je wezen: Barts Best of Terschelling

"

Hilton Amsterdam

Hilton Amsterdam

Nee, het is niet midden in de natuur, maar in Amsterdam is het ook goed uitwaaien. Helemaal als je logeeradres het allemaal goed geregeld heeft. Kijk, dat hebben de lui bij Hilton Amsterdam in Amsterdam Zuid precies gedaan en dat ook nog eens voor de hele familie. Tijdens het Hilton Amsterdam verwenarrangement ga je overdag varen, ‘s avonds lekker eten, tukken om dan op te staan voor een op-en-top ontbijt. Met z’n allen, heel knus uitwaaien. Tenzij je even alleen met je partner wilt uitwaaien, dan maak je gewoon gebruik van de Nanny service.

Hilton Amsterdam Family Verwenweekend.