Nederland, Veluwe19 september 2019, door Michel + Renske

De tip die iedereen verborgen wil houden: Verborgen B&B op de Veluwe

Nederland, Veluwe, 19 september 2019, door Michel + Renske

De tip die iedereen verborgen wil houden: Verborgen B&B op de Veluwe

Hemeltjelief, was is het hier leuk! We scrolden door instagram, zagen een buitenverblijf (kampeerstijl) die ons beviel, vonden niet 1,2,3 een naam bij die ruige, net even anders dan anders safaritent en cute houten buitenkeukentje, scrolden verwoed verder en ontdekten dat eerdere gasten die een kiekje posten op de bekende kiekjes-app de titel van hun logeeradres maar wat graag verborgen wilden houden. Maar dan ken je team Barts Boekje nog niet. Ha! Heus niet voor één gat te vangen. We zochten, vonden, boekten, genoten en verklappen bij dezen: Verborgen B&B op de Veluwe, dat is je Hollandse parel in de natuur.

Verborgen B&B (Veluwe)

Verborgen B&B (Veluwe)

Verborgen B&B… En ja verborgen is de plek. Zowel qua bekendheid (voor ons dan – but ain’t no more) als dat de mini camping hartstikke verscholen ligt in de mooie oer-Hollandse omgeving. Want Nederland blijkt iedere keer weer mooiere dan we al dachten. Eigenaresse Ellen die haar buitenparadijsje met veel liefde en zorg runt, heeft geen fancy website en flashy foto’s, mocht je nu meteen gaan zoeken. Een summiere site is all it takes, meer is eigenlijk ook niet nodig. Gewoon even mailen als je wilt komen, centjes overmaken en je boeking staat. Kind kan de was doen.
Een mooi ezelsbruggetje want Verborgen B&B is een ideale weekendtrip voor stadse luitjes met koters. Zo sliep team Bart in de geweldige tent die de naam Camp Woodstock kreeg (waar we de aller-eerste (!) slapers waren – zo leuk). De omgeving van Verborgen B&B en dus ook van onze giga tent Camp Woodstock, is prachtig, ligt noordelijk aan de Veluwe en de directe omgeving (het landgoed van Ellen) is zalig. De boel valt nog het best te omschrijven als een bos-achtige, feeërieke tuin met allerlei hoekjes, zitjes en lampionnen die groots en ruim aanvoelt. Van buren of de omgeving merk je niks.
Camp Woodstock bestaat uit een groot tenthuis met 6 bedden: 1 tweepersoons, een stapelbed en twee bedstedes. Super knus en leuk en die laatste, de bedstedes, zijn natuurlijk een feest voor kleintjes. Buiten is een toilethutje en een badkamer’tent’. Ga je in de wintermaanden, dan is dat – inderdaad – wel even koud dus ‘s ochtends. Maar ja, ben je wel meteen wakker. Bibberend naar het badhuisje in de winter, in de zomer huppelend over het terrein.
Zowel het in- als het exterieur is knus en hippie-esk en aan alles is gedacht: de lokale verse appelsap staat al voor je klaar, net als de Veluwse koek voor on the side.
Iedere ochtend komt Ellen op de afgesproken tijd een picknickmand met ontbijt brengen, en die is op zijn zachtst gezegd royaal. Voor ieder wat wils. De rest van de dag kook je je maaltje in de buitenkeuken. Er is een haardvuur waarvoor je ‘s avonds tegen elkaar aan kunt kruipen en in de omgeving is van alles te doen: een dagje Zwolle, de Veluwe op, een dagje Dalfsen of op naar Elburg. Allemaal even gezellig en gemoedelijk. Of… Gewoon lekker helemaal niks doen bij de B&B, beter wordt het niet.