20 november 2019, door Nina van Hilst

De zeven stappen naar succesvol ouderschap – Hedvig Montgomery

20 november 2019, door Nina van Hilst

De zeven stappen naar succesvol ouderschap – Hedvig Montgomery

De één zegt dit, daar lees je weer iets anders. Fijn dat de boeken van psychologe en gezinstherapeut Hedvig Montgomery informatie en tips geven op basis van tientallen jaren onderzoek en 20 jaar praktijkervaring. Dat geeft toch vertrouwen. ‘De zeven stappen naar succesvol ouderschap’ en de vier daarop volgende boeken per leeftijdsgroep, geven betrouwbare en makkelijke tips hoe je gelukkige kinderen én ouders kunt creëren.

Hedvig Montgomery

Hedvig Montgomery

Eerst raak je zwanger, dan raak je helemaal verliefd op je baby’tje en dan? Daarna moet je toch iets meer doen dan alleen maar knuffelen. En hoe veel je ook van je kindje(s) houdt en je zou het nooit meer anders willen, soms… soms dan bezorgen ze je momenten met de handen in het haar. Opvoeden kan echt makkelijker en met minder stress en twijfel. Met de juiste tips en informatie fiets je zo door alle leeftijden heen. Nou ja, of niet, want soms is het lastig. Een realiteit die Hedvig graag benadrukt. Maar met wat meer kennis zijn de kinderen blij en de ouders blij. Dat willen we uiteindelijk. Hedvig Montgomery heeft aan de hand van onderzoeken en ervaring als gezinstherapeut 5 boeken geschreven over ouderschap.

‘De zeven stappen naar succesvol ouderschap’ is een basisboek over alle leeftijden. Gevolgd door ‘Baby en Dreumes’ van 0 tot 2 jaar. ‘Van Peuter tot Kleuter’ loopt van 2 tot 6 jaar. In 2020 komen ‘De Basisschooljaren’ en ‘De Middelbare School Periode’. Met informatie over hoe een kinderbrein werkt en de stelling dat we niet streven naar een perfecte ouder te zijn, maak je het opvoeden al een stuk aangenamer. Hedvig stelt dat de voornaamste focus is om een kind zich veilig te laten voelen tijdens het opgroeien. Want kinderen die zich veilig voelen en genoeg zelfvertrouwen krijgen, ontwikkelen zich het beste. Nog wat tips opdoen uit de makkelijk en gezellig leesbare boeken uit de reeks. En we komen er wel, toch?