Nederland, Amsterdam5 februari 2020, door Nina van Hilst

De zuurkool met worst pop up van Brandt & Levie (en de rest) in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 5 februari 2020, door Nina van Hilst

De zuurkool met worst pop up van Brandt & Levie (en de rest) in Amsterdam

Eigenlijk is het heel simpel, houd je van zuurkool met worst en gezelligheid, ga dan zeker komende maand eten bij Choucrouterie in Amsterdam. Worstenmakers Brandt & Levie en de rest (komen we zo op terug) hebben een tijdelijk restaurant (aka een pop up) bij het Rembrandtplein. Waar (kwa)jongensstreken, lekker eten en gezelligheid elkaar ontmoeten.

Choucrouterie

Choucrouterie

Om te beginnen met ‘de rest’. Want die zijn zeker niet de minste. Chef Timo de Beurs (voorheen Gebr. Hartering) en Adje Muntwerf (die beide ‘De Lobby’s’ heeft opgezet) sloegen de handen opnieuw (!) ineen met de jongens van Brandt & Levie. In het verleden – toen de mannen nog jongens waren – deden ze dat wel vaker. En dat geeft Choucrouterie meteen zo’n grappig ouwe jongens krentenbrood gevoel. Daar had je bij willen zijn zeg maar.

Choucrouterie serveert een – niet heel bijzonder maar gewoon erg lekker – driegangenmenu. Één menu met zuurkool en worst in de hoofdrol. Ook de vega’s kunnen een bordje voorgeschoven krijgen. Dit alles afgetopt met goede wijnen, gezellige biertjes en Butcha kombucha voor de liefhebber. En desgewenst ook nog wat oesters te slurpen of charcuterie te pikken. Als zuurkool je ding niet is, gaat dit niet je plek zijn. Voor iedereen die wel van een goed bord zuurkool en vooral gezelligheid houdt, reserveer dan snel een plekje. Het openingsweekend zat Choucrouterie VOL.

Na deze maand van jongensstreken met zuurkool en worst, gaat het voormalig pand van brasserie Flo – dat 14 jaar op deze plek bij het Rembrandtplein zat – in de verbouwing. Waarna het in april geopend gaat worden door Muntjewerf en De Beurs. Een voormalige klassieke Franse bistro in een 2020 jasje. Een plek waar je komende maand op donderdag, vrijdag of zaterdag wezen moet en daarna meer van gaat horen dus.