Nederland, Den Bosch2 september 2023, door Nina van Hilst

Nieuw in Den Bosch: plantaardige bistro Fret

Nederland, Den Bosch, 2 september 2023, door Nina van Hilst

Nieuw in Den Bosch: plantaardige bistro Fret

We keken al een hele poos uit naar Fret en ook al zijn ze net nieuw in Den Bosch, het is al een hit. Bistro Fret is bourgondisch en plantaardig. Gewoon lekker en rijkelijk eten maar dan stiekem vegan. Een ontbijt, lunch en diner restaurant waar iedereen met een voorkeur voor plant-based of vegetarisch heel blij van wordt. En je zelfs de meest verstokte vleeseter nog met een gerust hart mee naartoe kunt nemen. Sowieso voor het eten maar ook vanwege het gezellige sfeertje bij Fret in Den Bosch.

 

Niet alleen in 's-Hertogenbosch hebben ze smakelijke veganistische restaurants. Wat denk je van deze plantaardige eetzaken in Amsterdam, Utrecht en meer steden?

Fret

Fret

In de gezellige Postelstraat zit sinds deze zomer Fret. Een knappe eetzaak in de stijl van een klassieke bistro in combinatie met Scandinavisch minimalisme en een randje rauw Berlijn. Een sfeertje dat aanslaat want sinds de opening is het er gezellig druk, zowel binnen als op het terras. Blijven hangen van de vroege ochtend met overnight oats of scrambled (no) eggs tot lunch en de avond met saté van tempeh, een rijkelijke burger of gevulde aubergine. Of all day met een vegan cocktail, bloemkool wings of plant-based bitterballen on the side. Tried and tested: hetgeen op de menukaart dat je honderd procent niet mag overslaan is de Fret Burger van Redefine Meat. In een woord omschreven: geweldig. In meerdere woorden omschreven: zo’n lekkere burger, 100% plantaardig gemaakt en de smaak als écht traditioneel vlees. Gemaakt met een 3D printer (dat vonden de meiden van Fret zelf spannend), maar qua textuur, geur, sappigheid en smaak wat ons betreft 10 punten.

Van donderdag t/m zondag van 09.00 tot 21.30 uur kun je aanschuiven bij Fret. Nu al een favorietje in Den Bosch.