Nederland, Den Bosch27 juli 2020, door Yfke Voorbij

7 x winkelen in Den Bosch – hier wil je naar binnen, belooft

Nederland, Den Bosch, 27 juli 2020, door Yfke Voorbij

7 x winkelen in Den Bosch – hier wil je naar binnen, belooft

Ah ja, 's Hertogenbosch, de hoofdstad van ons geliefde Brabant. Den Bosch, daar mag je heen voor een goeie borrel, een uitgebreide maaltijd, een snelle snack, voor de welbekende chocoladebol a.k.a. Bosche Bol (die van Jan de Groot) én, verrassing, voor een potje uitstekend winkelen. Opvallend veel hele leuke (planten)winkels en vriendelijke zaken voor van dat spul dat je al had, maar nooit genoeg. Vandaar: 7 x leuk winkelen in Den Bosch.

Wanderwood

Wanderwood

Duurzame mode, interieur en planten samen onder één dak. De Earth friendly boutique Wanderwood heeft het allemaal. Bij binnenkomst ruik je meteen dat je hier goed zit: zo lekker! Helemaal in de natural vibe die je meteen een soort van rust geeft. Je vind er producten uit tal van landen: Bali, India, Colombia, Marokko en andere Afrikaanse landen, maar ook uit Europa en ons eigen land. Vrijwel alle producten zijn gemaakt van natuurlijke, biologische of gerecyclede materialen.

Wanderwood

Oerwoud

Oerwoud

Een stadstuinwinkel slash health café midden in het centrum van Den Bosch, dat is er en het heet Oerwoud. Oerwoud Den Bosch is basically een groene verzameling van healthy, waar mogelijk plantaardig en duurzaam, alles onder één dak en alles onder dat dak heeft te maken met gezondheid en rust. Een prettig sfeertje. Want ondanks de gehele stadstuinwinkel RAMvol staat met mooie spullen en net zo vol hangt met planten, heerst er vooral rust.Dat zou zomaar kunnen komen doordat het grootste deel van de producten (zo veel mogelijk) ‘dynamisch biologisch’ is. Say what? Een moeilijke term voor vegan en een stapje ‘verder’ dan biologisch. De koffie is fairtrade, het eten is huisgemaakt en gezond.

Lees meer

Dagje of weekendje Den Bosch? Na al dat winkelen moet er natuurlijk ook gegeten worden.. Lees dan ook even: Barts Best of: het leukste van Den Bosch (in de categorie eten en erinken) 

PLANT

PLANT

Een plantaardig paradijsje in Den Bosch, dat is Plant Den Bosch. Een conscious boutique met een plant-based cafe. Ja, dan heb je ons hoor. Bij Plant Den Bosch kun je terecht voor van alles: mooie cadeau’s, kleding (organic slow fashion), koffie en natuurlijk plant-based sweets: denk aan cinnamon rolls, vegan cheesecake en smoothies. Winkelen en eten tegelijk dus. Superfijn.

PLANT

Koekwaus

Koekwaus

Op zoek naar een cadeau? Of gewoon lekker voor jezelf? Dan weer zo’n leuke, namelijk: Koekwaus. Koekwaus is een conceptstore in de Vughterstraat met de hipste kleding en (woon)accessoires.

Koekwaus

Vintage Room

Vintage Room

Veel kleur, veel behang (smullen) maar voornamelijk verlichting vind je in de Vintage Room in de Snellestraat. Met een overvloed aan de mooiste lampen (en dat behang dus) kijk je hier je ogen uit.

Vintage Room

OAK

OAK

We blijven gewoon lekker hangen in de Snellestraat want hier vind je de conceptstore OAK. Een soort miniwarenhuis met de leukste woonaccessoires, sieraden en kleding.

OAK

Petozzi

Petozzi

En natuurlijk is er in Den Bosch ook genoeg voor de kids! We kennen Petozzi al van hun online webshop waar zij de leukste, vrolijke merken verkopen. Maar in Den Bosch kun je dus naar de echte winkel. Toch net iets leuker om het meteen in je handen te hebben als je iets koopt.

Petozzi