Nederland23 juli 2023, door Teun Tielen

Designer Outlet Roermond en omgeving: dit is waarom je naar Roermond wilt

Nederland, 23 juli 2023, door Teun Tielen

Designer Outlet Roermond en omgeving: dit is waarom je naar Roermond wilt

Veel mensen gaan naar Roermond om de Designer Outlet te bezoeken. Dat is zeker een goede reden, want het is een shopwalhalla met allemaal mooie merken, maar Roermond heeft nog veel meer leuks te bieden. Doe een combi dag: beetje cultuur, beetje shoppen, beetje culinair. Als je er nog een nachtje aan vastplakt, heb je helemaal een mooi weekend (of ga doordeweeks, dan is het wat rustiger) te pakken.

 

Combineer je bezoek aan de Designer Outlet Roermond met een tour rondom de stad en omgeving om alles uit je bezoek te halen. Wij reden de kastelenroute. Waar die je naartoe brengt? Lees je in dit artikel.

Kastelenroute

Kastelenroute

Als je dan besluit om naar het zuiden af te reizen, kun je meteen alles uit je trip halen door nog wat van de omgeving mee te pakken. De Kasteeltuinen van Arcen liggen op zo’n twintig minuten rijden van Roermond. Het kasteel uit de zeventiende eeuw heeft maar liefst vijftien tuinen, die ook allemaal met elkaar verbonden zijn, dus daar ben je zomaar even zoet. Na al dat gestruin door de tuin is het tijd om door te tuffen naar Venlo om een pitstop te maken bij foodhall MOUT. Hier staan een hoop hippe food trucks bij elkaar, een lekkere lunch scoren is dus geen opgave. Van kibbeling tot Vietnamese crepes of vegan kapsalon. Puike pitstop, foodhall MOUT.

Designer Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond

Nu de bodem is gelegd, is het tijd om te shoppen in Designer Outlet Roermond. De outlet doet qua sfeer en opzet een beetje denken aan Movie Park en voelt als een dorp op zich. Attracties zijn er niet (op een pracht van een carrousel na); je komt hier om designerspullen te scoren met korting. En als er iets is waar we dol op zijn, is het wel korting. Die krijg je trouwens niet alleen op de designermerken hoor, merken als Puma, Adidas en My Jewellery hebben er ook winkels. Er is zelfs een Le Creuset store, voor de keukenprinse(sse)n onder ons. Levensgevaarlijk voor de portemonnee..

 

Een Designer Outlet waar je echt heel mooie items kunt scoren, zonder het bijbehorende prijskaartje: danku! Niet dat het plotseling spotgoedkoop is, maar het scheelt een hele slok op een borrel plus je doet er je hele leven lang mee als je er een beetje voorzichtig mee doet. Je vindt o.a. er designermerken als Gucci, Valentino, Prada, Chloé, Armani en Karl Lagerfeld. Ook qua knap spul voor in huis staan er een paar heel toffe merken (Le Creuset, Zwilling en Villeroy & Boch) en als je nog make-up, lotions of andere beauty producten nodig hebt, loop je L’Occitane of Babor nog even binnen.

Slecht een kleine greep uit het aanbod hoor, er is echt nog veel meer!

Designer Outlet Roermond

Het Arresthuis & Damianz

Het Arresthuis & Damianz

Tijd om je koffers en (designer)tassen te droppen bij het hotel, wat in dit geval het Arresthuis in Roermond is. Vanaf het moment dat je aankomt bij Het Arresthuis waan je je in de voormalige bajes. De grote toegangspoorten, de voormalige binnenplaats, de tralies voor de ramen en de celdeuren die fungeren als toiletdeur: alles is bewaard gebleven. Het bijzondere pand heeft sinds de bouw in 1666 veel functies gekend; van Bisschoppelijk paleis tot militair hospitaal, kazerne en paleis van justitie. Uiteindelijk deed het pand dienst als gevangenis die in 2007 werd deze gesloten waarna het hotel haar deuren opende. Voor fine dining kun je er ook terecht; bij in-house restaurant Damianz eet je culinaire gerechten met een crimineel tintje (sommige gerechten refereren naar de oude gevangenis) in een chique setting.

Lees meer over Het Arresthuis

NU Nautilus

NU Nautilus

NU Nautilus, met een dijk van een terras uitkijkend over het water, is één van de beste plekken van de stad om de zon onder te zien gaan. Als het even kan buiten, want ook die laatste zonnestralen pakken we maar al te graag mee. Geen probleem als er toch een onverwachte plensbui over het land trekt, want binnen zit je ook reuzegezellig. Tel daarbij op dat ze een prima menukaart hebben en dat de bediening hartstikke vriendelijk is en je snapt waarom je hier aan wilt schuiven.

NU Nautilus

Tour du Roermond

Tour du Roermond

In tegenstelling tot de Designer Outlet – die alles behalve historisch is, maar juist lekker nieuw – is de binnenstad van Roermond dat wel. Gezellige straatjes met dito restaurants en boetieks die de moeite waard zijn. Als je liever nog wat meer cultuur op wilt snuiven wandel of rijd je gewoon door naar het volgende kasteel. Het kleine en fijne Kasteeltje Hattem ligt om de hoek van de outlet en net over de Duitse grens ligt Schloss Dyck. Ook dit kasteel is omringd door prachtige tuinen. Met je nieuwe designer pakje aan kun je er als een echte barones paraderen.

Lekkere route? Go!

Lekkere route? Go!

Fijne route toch? Een hapklaar gidsje voor een lekker weekend weg, waar je zelf helemaal niet meer na hoeft te denken wat je nu wilt gaan doen. Voor nog meer tips in Roermond en in de omgeving van Designer Outlet Roermond hebben we hier ook nog wat tips & tricks.

 

Designer Outlet Roermond is iedere dag open van 10:00 t/m 20:00 uur en in het weekend openen ze zelfs al om 09:00 en tot 21:00 uur.

Designer Outlet Roermond

Andere routes rondom Roermond (en de Designer Outlet)

Andere routes rondom Roermond (en de Designer Outlet)

Rondom Roermond zijn er, naast de bovengenoemde kastelenroute dus, ook nog twee andere leuke routes om te rijden (of fietsen als je het aandurft..). Je kunt langs het water, waar je dan kunt aanschuiven bij Strandbar Bruis of NU Nautilus. Huur een bootje om de Maasplassen op te gaan en eet óp het water of maak het nog wat actiever door te wakeboarden of  waterskien bij Beaver Creek Wake Park.

Langs het water route

Gaat het kroost mee richting Roermond, dan is de familie route een schot in de roos. Veertig minuten verder naar het zuiden vind je Brunssum, waar je een zoete kinderboederij vindt en een klimbos in Park Het Plateau in het Schutterpark. Op vijf minuten rijden van het Schutterspark vind je de laatste leuke tip: het BloteVoetenPad. Hier kun je over en door allemaal obstakel heenlopen én er zijn her en der tafeltjes te vinden om aan te lunchen.

Familie route