14 augustus 2020, door Maartje

Dineren in de tuin bij Museum van Loon Amsterdam

14 augustus 2020, door Maartje

Dineren in de tuin bij Museum van Loon Amsterdam

Man o man wat vinden we dít leuk: Museum van Loon, toch al een van de mooiste kleinschalige musea van Amsterdam, ontvangt lately een stuk minder bezoekers. Dat is spijtig. Net zo spijtig als dat de beste restaurants van Amsterdam misschien wel 'vol' zitten als je wil reserveren, maar ook zij draaien slechts een klein percentage van de reguliere omzet (want minder gasten toegestaan uiteraard). Tel die twee bij elkaar op en je krijgt een dijk van een pop-up initiatief: dineren in de tuin bij Museum van Loon Amsterdam. Mogelijk gemaakt door echt de allerfijnste en beste restaurants van Amsterdam.

Visrestaurant John Dory beet het spits af. Een succes kun je wel zeggen. Dat smaakte naar meer en dus doen John Doyry en Museum van Loon één en ander nog eens dunnetjes over: de eerste pop-up diners waren volledig uitverkocht en dus worden er nog drie avonden ‘dineren in de tuin’ georganiseerd. Nogmaals de bijzondere samenwerking met visrestaurant John Dory en een andere favoriet, restaurant Zoldering, sluit ook aan.

Bij mooi weer wordt er in de binnentuin van het museum gedineerd en bij slecht weer in een van de mooie historische kamers van het museum – nogal uniek allebei. Aan de dinertafel kan maar een klein gezelschap aanschuiven: wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Op 6 september wordt er gekookt door de chefs van Zoldering, op 20 & 27 september door die van John Dory.

Los van de beleving – echt hoor, bijzonderder wordt het niet, krijg je een aperitief en een amuse gevolgd door een 3- of 4-gangenmenu (mag je zelf kiezen), bijpassende wijnen, water, koffie of thee. Zorg dat je om 17.30 uur  van de partij bent. Om 21.00 uur is het weer gedaan (er moet uiteraard rekening worden gehouden met de buren, dat is niet meer dan normaal).

Zoldering & John Dory

Zoldering & John Dory

Lees hier meer over restaurant Zoldering

Lees hier meer over John Dory