20 augustus 2019, door Maartje

Dinner in the sky met Patrón tequila

20 augustus 2019, door Maartje

Dinner in the sky met Patrón tequila

Dat we van een glaasje houden, daar maken we geen geheim van. Glaasje wijn meestal. Sowieso geen ingewikkelde cocktails voor mij (wel voor mij collega Bart-jes overigens). Neenee barman, je kúnt me niet overtuigen, dat is nog nooit iemand gelukt... En ook geen shotjes (raken we sinds we de 30 gepasseerd zijn niet meer aan, want auw) of een biertje; het is gewoon net wat minder aan ons besteed. Of het moet carnaval zijn. Of Lowlands.

Dus what to do met een uitnodiging van Patrón Tequila? Om hoog in de lucht te komen dineren? Gaan natuurlijk! Beetje gek misschien na bovenstaand, maar er stond: 1) dat het gepaard ging met een ‘dinner in the sky’. Nieuwsgierig much natuurlijk. En 2) Patron Tequila. Volgens vriendlief (en kenner) echt wel het allerbeste merk Tequila op aard. Dus hop, de benen, en de lucht, in!

Dinner in the Sky by Patrón Tequila

Dinner in the Sky by Patrón Tequila

Dinner in the sky zeg je? Ja. En is dus echt ‘in de lucht’. Als in: eten in de lucht. Mocht je nu hoogtevrees hebben, ons allerminst vreemd, dan kunnen we je vertellen dat een en ander best wel spannend is, maar dat het gaandeweg écht steeds leuker wordt. De opzwepende crew en de andere gezellige genodigden helpen zodat die zweethandjes af en toe zelfs de lucht in gaan. Bovendien: och och, Tequila, wat hebben we je gemist… Dikke kans dat we toch onze twintiger jaren gaan herbeleven.

We beginnen de avond met een Patron Margarita in combinatie met een voorgerecht van zeebaars. Zeiden we net dat we niet zo van cocktails houden, dan telt een Margarita niet mee. Das bijna wijn. En is dat is me lekker! Perfect voor heerlijk lange zomeravonden, verrassend fris en met die onmiskenbare een tequila touch. Like!

Het glas is dan ook snel leeg en de handjes gaan al iets hoger de lucht in.

De tweede gang bestaat uit een Patron Bloody Maria, gepaard met een hoofdgerecht van gegrilde bavette. Eerlijk, dit keer was het bord eerder leeg dan het glas, want ik vind een bloody maria op zichzelf bijna een maaltijd. Maar naast mij zit vriendlief smachtend naar mijn volle glas te staren. Misschien is deze meer voor de mannen weggelegd?

We eindigen de avond met een Patron Paloma, gepaard met een verrukkelijk (en knap) chocolade toetje. Het drankje is roze (roze!) en fris, maar met grapefruit dus ook een beetje bitter en dit keer ben ik de persoon die smachtend naar het glas van vriendlief kijk.

Afgeven doet ie ‘m helaas niet en ik durf niet verder uit m’n stoel te hangen, maar we hebben een winnaar!

Denk we. Want de takel takelt ons weer naar de vaste grond en aldaar worden we getrakteerd op een glas Patron Coffee, en die is me toch een partijtje lekker! Denk aan een Tia Maria voor volwassenen (jaja, Tia Maria is altijd voor volwassenen, you get the point). Al met al dus een avond vol verrassingen voor iemand die dacht niet van tequila, hoogtes en koffie te houden. Dank Tequila Patron!