25 november 2019, door Maartje

Doen, juist nu in deze hebberige-tijd: Detox your Wardrobe

25 november 2019, door Maartje

Doen, juist nu in deze hebberige-tijd: Detox your Wardrobe

Tuurlijk houden we van een mooie kleer, en een mooi hebbeding op zijn tijd, en - duh - van een lekker tripje. Maar wat we, hopelijk, hier op deze site (en op instagram) ook duidelijk willen maken is dat keuzes maken minstens zo belangrijk is. Buy (en ok: travel) less, choose smart. Maar hé, wij zijn ook maar mensen (joh) en hebben nogal eens moeite met keuzes maken. And that is where Sabine comes in! De Amsterdamse Sabine beidt namelijk hulp met iets dat zo simpel lijkt dat je het zelf wel kunt, maar dat je, geef maar toe, al jaren niet gedaan hebt: je kast uitmesten. Hebben we gelijk of niet? Detox your wardrobe dames en heren, daar ga je gelukkig van worden. Beloofd.

Detox your Wardrode

Detox your Wardrode

Simpele ideeen zijn de beste ideeen, zoveel is zeker. Dat is precies de gedachte achter Detox your Wardrobe: als er zoveel drukbezette dames (en heus ook heren, al zijn die wat dunner bezaaid) zijn die moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden (kinderen, werk, relatie, social leven – you know the drill), en die regelmatig ‘ a closet full of clothes and nothing to wear‘ verzuchten, dan moet je daar iets mee doen. Je kunt reguliere opruimhulp inschakelen, of gewoon blind van alles weggeven aan een goed doel, maar je kunt óók iemand met smaak (heel veel smaak, heb ik zelf gezien) inhuren die niet alleen kijkt welke items zijn beste tijd gehad hebben, maar ook checkt wat je goed staat, hoe je slim nieuwe setjes kunt maken en wat je misschien mist om je privé collectie aan kleding net die oempf te geven die het nodig heeft.

Nu hoor ik je nog steeds denken dat je heus geen Detox my Wardrobe nodig hebt… Maar bedenk dan even hoe waar de stelling is dat een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd geeft. Dat geldt minstens zo hard voor je kast. Sabine to the rescue, helemaal nu je na een bevalling moet wennen aan je nieuwe lijf misschien, of juist enorm afgevallen bent, of zomaar aangekomen (staat je misschien wel veel beter!), of als je ‘gewoon’ al jaren op zoek bent naar je eigen stijl.

Sabine komt over de vloer, kijkt eens rustig rond, kletst met je, duikt samen met jou je kast in, bespreekt wat je graag zou willen (en wie je er altijd leuk uit vind zien) en ondertussen prent ze je stiekem tussendoor ook nog even in hoe heerlijk het is om in jezelf en in duurzame kledingmerken te investeren. En wat voor parels je tweedehands wel niet kunt vinden. Vrouw naar ons hart (van wie we overigens haar hele garderobe zo willen kopieren,  dat terzijde).
Sabine: “Ik wil heel graag een steentje bijdragen aan duurzaamheid maar wil totaal niet zeggen dat je niks meer mag kopen. Wel dat er nog zoveel andere manieren zijn om aan kleding te komen dan fast fashion”.
Kijk zelf maar: detoxmywardrobe.nl