Nederland, Amsterdam23 juni 2019, door Maartje

Amsterdam Oost heeft een nieuw stadsstrand: DOK Amsterdam is verhuisd!

Nederland, Amsterdam, 23 juni 2019, door Maartje

Amsterdam Oost heeft een nieuw stadsstrand: DOK Amsterdam is verhuisd!

Een stad als Amsterdam, waar de meeste mensen geen eigen tuin hebben en het met een postzegelbalkon (of een open staand raam) moeten doen, kan niet genoeg stadsstranden hebben. En er is er weer een! Amsterdam Oost is voor de afwisseling de windrichting waar we het zoeken moeten ('voor de afwisseling', ja, want hoewel Amsterdam Roest de deuren weer even open gooide voordat ze in Noord heropenen, is het gedeelte van Roest dat aan het water grenst, het stadsstrand, daar niet meer open, waardoor het eerlijk gezegd toch allemaal net niet, sorry!). DOK Amsterdam verhuisde hun feestlocatie van West naar Amsterdam Oost!

DOK

DOK

DOK was en blijft een Amsterdamse plek waar je met je feestfantasieën terecht kunt: van een intieme party in de eigenzinnige loods tot een minifestival op het stadsstrand. Dj’s, drankjes en ongedwongen genieten, in de buitenlucht. Een perfecte plek om je verjaardag te vieren, de BBQ aan te steken of je bruiloft te hosten. Minder weer? Geen nood: in de DOK loods passen staand zo’n 850 mensen en op het stadsstrand ongeveer 1000. Maar een met een kleiner groepje kun je ook terecht. Niks te vieren behalve het mooie weer? Ook dan zit je goed: het DOK café is je man.

Ok, dat is niet helemaal waar: DOK’s Café is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 t/m 23.00. Mits er geen (besloten) evenementen zijn. Het menu wisselt af, met headliners als macho nacho’s, poké bowls & meer.

De nieuwe locatie van DOK Amsterdam vind je vlak achter de Omval en de Spaklerweg aan een uitstulping van de Amstel, de Duivendrechtsevaart. Aan het water dus (anders dan in West waar DOK Amsterdam in de Houthavens zat maar zonder daadwerkelijk water in de nabije buurt.