12 november 2016, door Maartje

d’Olde Kamp

12 november 2016, door Maartje

d’Olde Kamp

Of we onder één dak wilden komen slapen met drie geitjes? Je begrijpt ons antwoord. Wie er meer opgewonden waren, de kleintjes (1 en 2 jaar) of de mama’s (30-something), is nog steeds niet helemaal duidelijk. Na een anderhalf uur durende rit vanuit Amsterdam worden we warm landelijk ontvangen door de ene na de andere prachtige Pippi-Langkous-achtige boerderij in het pittoreske Drenthe. Weilanden, monumentale boerderijen, water, koeien en paarden doen ons meteen afvragen wat we eigenlijk nog in de stad doen.

dolde-kamp-3

Te midden van deze velden, en ver weg van de snelweg en grote stad, ligt d’Olde Kamp. Hier zijn zes traditionele plaggenhutten omgebouwd tot vakantiewoning. De gemakken als warm water, een badkamer en fijne matrassen zijn er, maar verder is het redelijk back to basic met zonder tv en het slapen in een bedstee. Hoe romantisch wil je het hebben? De open haard kan aan en de wijn kan open.

dolde-kamp-5

Eén van deze huisjes, en aan ons was dus de eer, heeft achterin een heuse geitenstal aan de eettafel staan. Met een glazen wand ertussen, want het moet qua geur ook wel een beetje aangenaam blijven, kun je de hele dag, nacht en vooral de ochtend (“mama, mag ik kijken of de geitjes al wakker zijn?”) naar de eigen geitjes kijken. Begrijp je de opwinding nu? Vanuit het mini vakantiepark loop je zo de bossen in en dat is werkelijk waar prachtig. d’Olde Kamp ligt aan het Nationaal Park Dwingelerveld en of je nu van kleine wandelingen of urenlang struinen houdt, het kan er. In de omgeving is weinig spektakel, maar daar komen we juist voor toch? Er is een fijne bakker, plenty traditionele restaurantjes (de snert staat klaar!) en verder adviseren we om zelf de pindakaas, thee en wijn mee te nemen om na de wandeling weer fijn voor de open haard te kruipen.

dolde-kamp-1

De plaggenhutten bieden plek aan 5 personen. d’Olde Kamp heeft ook twee grotere vakantiewoningen te huur en er zijn zo’n 40 kampeerplaatsen. Helemaal leuk voor het nieuwe winterkamperen. Wanneer het winter-winter is, is het hier besneeuwd en bevroren prachtig. In de lente en zomer is het natuurlijk heerlijk in de warme buitenlucht. Maar wij hebben, zelfs op een grijze en miezerige dag, juist in de herfst enorm genoten van alle rust, vallende bladeren en warme chocomel. Wanneer mogen we weer komen? d’Olde Kamp