Italie, Sud Tirol4 januari 2022, door Nina van Hilst

Een droomhotel in de Dolomieten: Forestis

Italie, Sud Tirol, 4 januari 2022, door Nina van Hilst

Een droomhotel in de Dolomieten: Forestis

Hoog in de bergen van de Dolomieten ligt hotel Forestis. Een droom hotel in Zuid-Tirol waar mooi design, een heerlijke spa en helende natuur samenkomen. Een droom voor je wintersport of zomervakantie in de bergen.

 

Hier nog wat inspiratie als je toch in Zuid-Tirol zit.

Forestis Dolomiti

Forestis Dolomiti

Op de plek waar meer dan 100 jaar geleden op advies van doktoren een hersteloord werd gebouwd, verrees in 2009 een hotel. Door de uitstekende luchtkwaliteit, het helende water en de rustgevende natuur is de locatie perfect voor herstel. Waar dat vroeger was voor chronisch zieken om bij te komen, is het nu de plek om te ontladen in vakantietijd. In 2020 werd het grondig verbouwd. Het hotel heeft een penthouse van 200m2 met eigen rooftop zwembad (wie neemt ons mee?) en een tower suite met het uitzicht van je dromen. No meer mooie suites en kamers met veel hout en minimalistisch interieur.

Forestis spa en restaurant

Forestis spa en restaurant

Natuurlijk hoort er op zo’n plek ook een spa. En die van Forestis is er eentje van de (Instagram)plaatjes. Waanzinnig uitzicht, strak design en mooie natuurlijke materialen. De natuur is aanwezig in de materialen, de view en de faciliteiten als een zwembad¬†(zowel binnen als buiten) en sauna.

Hoewel de kamers standaard met ontbijt zijn, heeft het hotel ook een eigen restaurant. De keuken noemen ze zelf forest cuisine. Wij noemen het chic en lekker eten, wat natuurlijk niet mag ontbreken als je een nachtje droom boekt. Forestis is een tikkeltje aan de prijs en ondanks dat hopen we toch dat het een droom is die ooit uit mag komen. Honeymoon in de bergen anyone?