Nederland, Zeeland10 oktober 2021, door Michel + Renske

5 x leuk in Domburg, Zeeland (en ja, all year long that is)

Nederland, Zeeland, 10 oktober 2021, door Michel + Renske

5 x leuk in Domburg, Zeeland (en ja, all year long that is)

Domburg. Dé badplaats waar menig Nederlander (en Duitser) een bezoekje brengt. Maar Domburg is niet alleen leuk voor de zomer. Nee joh. In Domburg zit je all year round goed/gebakken/top. Waarom, horen we je denken? In dit kleine, maar fijne Zeeuwse dorpje zitten een paar heerlijke parels van horecazaken, ha! Dat verdiende een lijstje met vijf plekken die écht leuk zijn in Domburg. All year long. Graag gedaan!

 

Goed idee hoor, een rondje Zeeland. 

Bier & Melksalon

Bier & Melksalon

Op de welbekende Weststraat in Domburg vind je de Bier & Melksalon. Deze ‘salon’ is een biologische eet- en drinkwinkel, waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, lekkere koffie en zelfgemaakte taarten, allemaal in een superlieve winkel. Hier kun je het mooiste serviesgoed, heerlijke wijnen en goede olijfolie kopen als cadeau of souvenir (voor jezelf). In het gedeelte van de ‘salon’ kun je neerstrijken voor spijs & drank. Wat dacht je van koffie of bier met een broodje vega kipkerrie en soep. Vergeet de taartjes niet, zonde om ‘t niet te doen. Smullen geblazen! Oja, voor de kleintjes is er een stapel spelletjes en puzzels.

Extra leuk: in de zomer kun je genieten van de zon op het verstopte terrasje.

Pop Galerie

Pop Galerie

Deze vrolijke winkel met fairtrade woonaccessoires en biologisch café is een heuse kleurexplosie in Domburg. Pop Galerie staat voor verantwoord ondernemen (winkel draait op zonne-energie + inrichting met duurzame inrichting) én funky vibes. Je kunt niet langs deze winkel lopen zonder naar binnen te willen. Dit komt door de fan-tas-tische kleuren en gezelligheid die de winkel uitstraalt. Wat je in de winkel kunt verwachten? Allerlei moois, zoals gevlochten manden uit Ghana en kussens gemaakt in Ecuador. In het fairtrade café wordt er zoveel mogelijk gewerkt met bio- en lokale producten. We like!

Beeld @popgalerie via @beetjehome

Vandaan

Vandaan

Vandaan is misschien wel de mooiste fashion store mét eigen label van heel Zeeland. Geen suffe kledij, maar echt fijne (plús unieke) merken. Je weet wel, Humanoid, Mr. Mittens en CAES. Alle items zijn lekker tijdloos, in neutrale kleuren en gemaakt van de mooiste stoffen.

Enne ze hebben er ook sieraden. Héle mooie. Met al dat moois is het knap als je zonder tas in je hand de deur uit kunt wandelen.

De Visbar

De Visbar

De Visbar. De naam verklapt het al. Het is dé place to be als je van vis houdt. Bij een paar nachtjes Domburg hoort een hapje eten bij De Visbar. Ja, echt. Want in Zeeland zijn zonder iets uit de zee te hebben geproefd, kan natuurlijk echt niet. Bij De Visbar kun je aanschuiven voor ‘traditionele’ visgerechten zoals sliptongetjes, zeetong of dorade. Andere visjes zijn in een modern jasje gestoken. Hallo, sushi + sashimi en ceviche. Voor de lunch zijn ze ook open.

Van een bezoekje aan deze toptent krijg je dus absoluut geen spijt. Promise!

De Visbar

Hello Domburg

Hello Domburg

De droom van ieder klein spul. Dat is Hello Domburg. Een echte uitblinker in alles wat leuk is rondom en voor je kroost. Álles. Ze verkopen hier nét-even-wat-anders speelgoed, kekke gadgets, hebbedingen, hippe interieuritems en accessoires. Allerlei spulletjes van Maileg en Little Dutch, maar ook de altijd goed merken zoals Izipizi, Sticky lemon en Nanami. Zeker een kijkje nemen waard!

Hello Domburg