Nederland, Zeeland23 september 2021, door Maartje

Rondje Zeeland? Rondje Zierikzee! Zoveel te beleven…

Nederland, Zeeland, 23 september 2021, door Maartje

Rondje Zeeland? Rondje Zierikzee! Zoveel te beleven…

Wie van lieflijke en (dat noemen we niet kleine, maar) overzichtelijke stadjes houdt, komt in Zie­rikzee zeker aan zijn trekken. Toch is de stad een beetje het ondergeschoven kindje van de provincie Zeeland en wij snappen daar niets van. Het plaatsje in het zuidwesten van het land staat bomvol monu­menten, schattige steegjes en pleintjes én heeft een oude haven. Vandaar, los van ons Rondje Zeeland (check die link! Bomvol tips in een van de leukste provincies van Nederland), een rondje Zierikzee.

Bed & Breakfast De Theetap

Bed & Breakfast De Theetap

Struin dan direct door naar Bed & Breakfast De Theetap in het centrum van de stad. Er zijn twee slaapverblijven, de Witte Suite en de Roze Kamer, maar geen spierwitte en knalroze muren hier: het zijn rustige, koele kleuren die de dienst uitmaken. Vanuit beide kamers heb je uitzicht op een schattig parkje en je staat zo met je neus tussen de winkels, waarvoor de gastvrouw je trou­wens graag tips geeft. Gezien er weinig is dat zó’n vakantiegevoel geeft als uren dobberen in schuim, is het niet onbelangrijk om te weten dat de Witte Suite beschikt over een ligbad. Wel is de badkamer daar open, dus als je meer privacy wil, moet je in de Roze Kamer zijn. Die heeft een aparte badkamer op de gang. Het verblijf is inclusief wisselend ontbijt, dat je beneden in de Theegallery eet, en dan kun je op pad. Alles is immers op loopafstand in Zierikzee.

Vertrek de Theetap ook zeker niet zonder een bezoekje te nemen in de shop onderin het pand. Hier snuffel je lekker tussen de snuisterijen.

De Zeeuwse Hemel

De Zeeuwse Hemel

De Zeeuwse Hemel begon ooit als klein winkeltje en dat is het nog steeds, maar het is nu ook een restaurant inclusief heerlijke zon­nige tuin en je kunt er ook nog eens logeren. Van alle markten thuis dus en zo zien we ze het liefst. Beginnen we bij de winkel: die staat vol potjes en blikken gevuld met heerlijks om mee naar huis te nemen of je stelt je eigen picknickmand samen om elders op te eten. Dan het restaurant, waar de gerechten op het menu net even anders dan anders zijn en de binnentuin waar je de koning te rijk bent (oké, mits de zon schijnt dan..).

Lees meer

Roekoekoe

Roekoekoe

Op naar Roekoekoe dan. De eigenaren hier reisden de hele wereld over en kwamen overdonderd terug door al het heerlijks dat ieder land te bieden had. Nu delen ze hun ervaringen graag met anderen. Okéisgoed. Op het menu van Roekoekoe vind je van die gouwe ouwes met een twist zoals appeltaart van de bar­becue en chocolademelk gezoet met dadels en een vleugje kardemom. Of wat dacht je van een bagel gevuld met wijting in Thaise curry of ramen met buikspek? Juist. Geen honger? Zelfs het enorme assortiment van thee en koffie is met opperste concentratie samengesteld. Voor je het weet nip je aan een kopje thee gemaakt van kersenblad met een eclair gemaakt van duindoornbes en mokka – dat past er vast nog bij. Mag je ons later bedanken.

foto’s via @roekoekoezierikzee

Meneer Nilsson

Meneer Nilsson

Opvallend goed ontbijten en lunchen in Zierikzee kan ook bij Meneer Nilsson, een eigentijds adresje dat in de Randstad niet zou misstaan. Niet dat de Randstad nu heilig is, hoor! You get the point. Hoe dan ook is het zo’n plekje waar de koffie om over naar huis te schrijven is, de granola huisgemaakt en waar de vintage lampenkappen de brick wall en de ruige counter van golfplaat zo lekker complementeren.

foto’s via @meneernilsson.zzee

restaurant Cristo + Hotel Mondra­gon (hondjes welkom!)

restaurant Cristo + Hotel Mondra­gon (hondjes welkom!)

Op chic uit eten kan bij restaurant Cristo, onderdeel van het jongste hotel van de stad: Hotel Mondra­gon, een meer dan fijn hotel waar, verrassing, je ook je hond(je) mee naartoe mag nemen.