Nederland, Amsterdam30 januari 2018, door Maartje

DOPHERT 2 @ De Pijp / Venkel 2 @ Oost

Nederland, Amsterdam, 30 januari 2018, door Maartje

DOPHERT 2 @ De Pijp / Venkel 2 @ Oost

Al lang voordat de ene na de andere vegan hotspot uit de Amsterdamse bodem flopte, was vegan spot DopHert heer en meester in de Spaarndammerstraat (waar afgelopen weekend BAUT opende, en dat wil je even zien). Dat zijn ze nog steeds, vegan-wise, maar er is meer... Goed nieuws namelijk voor alle vegans: binnenkort opent DopHert een tweede locatie en wel in de Amsterdamse Pijp. DOPHERT 2 @ De Pijp that is.

Vegan salades, pannenkoeken, huisgemakate granola, plantaardige clubsandwich, de befaamde DopHert burger én - uiteraard favoriet hier bij Barts Boekje: een sappige burger op basis van seitan met bietjes en gekonfijte rode ui, gemarineerde gele en chioggia biet, gepofte knoflookmaya en een roze broodje! En er kan ook nog vegan kaas op. Dat en meer over niet al te lange tijd aan de Ceintuurbaan.

 

Barts-Boekje- dophert amsterdam

Daar houdt het niet mee op: niet perse veganistisch, wel goed voor je, is Venkel, op dit moment een van de fijnste saladezaken in de Amsterdamse Pijp. En Venkel gaat hun weergaloze trucje ook nog eens dunnetjes over doen, maar dan in Amsterdam Oost!

Na 4 jaar Venkel aan de Albert Cuypstraat gaan de meiden van Venkel aan een van de leukste en levendigste straten van Amsterdam Oost om daar Venkel's visie over gezonde, verantwoorde (en lekkere!) voeding te verspreiden. In een 2.0 versie: langere openingstijden, een enorm terras (!) én uitbreiding van het Venkel-concept met een ontbijt- en borrelmenu, alles vanuit de gedachtegang die Venkel nu hanteert: lokaal, duurzaam, biologisch, gezond, met vegetarische en vegan opties.

And then we wait!

Lees meer: DopHert, Lees meer: Venkel